ROĐENI SA JEDVA PO KILOGRAMOM, SADA OTIŠLI KUĆI: Blagica i Aleksandar izveli ČETVORKE iz bolnice, nema veće sreće (FOTO)
Foto: Facebook/JZU Univerzitetska Klinika za Ginekologija i Akušerstvo - Skopje

posle 38 dana

ROĐENI SA JEDVA PO KILOGRAMOM, SADA OTIŠLI KUĆI: Blagica i Aleksandar izveli ČETVORKE iz bolnice, nema veće sreće (FOTO)

Severna Makedonija -

Blagica i Aleksandar iz Štipa ponosni su roditelji novorođenih četvorki, koji su nakon 38 dana provedenih na odeljenju intenzivne nege i terapije Univerzitetske klinike u Skoplju, napokon pušteni kući.

- Naši mali, ali veliki borci rođeni su u 31. nedelji gestacije, u dobrom su stanju, nakon 38 dana provedenih na našem odeljenju - podelila je klinika na svom Fejsbuk profilu, uz fotografiju srećnih roditelja.

Četvoro hrabrih mališana, mala princeza Leontina i njena tri brata Mihail, Teodor i Vedran, otišlo je u sigurne ruke svojih roditelja 29. novembra.

Leontina je rođena sa 1.100 grama, a kući ide sa 1.810 grama. Mihail je rođen sa 1.170 grama, a kući je otišao sa 1.860 grama, Teodor je rođen sa 1.200 grama, odlazi sa 1920. Njihov poslednji brat Vedran, rođen je sa 1.370 grama, dok u Štip odlazi sa 2.000 grama.

Doktorka Elena Đorđevska Nikolovska, koja je "na svet donela" Mihaila, Leontinu, Teodora i Vedrana, kaže da je divan osećaj poslati sve četiri bebe zajedno kući i rekla da je za sve koji su bili deo ove srećne priče to bio ogroman izazov.

- Lekari i medicinske sestre i babice sa Ginekološko-akušerske klinike ovim malim junacima žele srećno detinjstvo ispunjeno zdravljem, a srećnim roditeljima Blagici i Aleksandru kuću punu dečjeg smeha, puno radosti i topline koju će ovo četvoro, njihova domaća mala sunca, doneti - navedeno je iz GAK-a.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track