ŠTA POVEZUJE OSUMNJIČENOG POLITIČARA I UBIJENOG FRIZERA! Makedonski mediji preneli ŠOK INFORMACIJU: Jedan detalj budi nove SUMNJE
Foto: Printscreen/Facebook, MUP Severne Makedonije

SLUČAJ KOJI POTRESA ČITAV REGION

ŠTA POVEZUJE OSUMNJIČENOG POLITIČARA I UBIJENOG FRIZERA! Makedonski mediji preneli ŠOK INFORMACIJU: Jedan detalj budi nove SUMNJE

Severna Makedonija -

Severna Makedonija i čitan region duboko je potresen i uznemiren nakon što je prethodne večeri pronađeno telo nestale devojčice Vanje Đorčevske (14) iz Skoplja, sedam dana posle nestanka!

Makednonska "TV Telma" navodi da je Vanja kidnapovana zbog otkupa od njenih roditelja. Njena majka je u nedavnoj izjavi istakla da njen suprug ne koristi društvene mreže, jer, kako je navela "ne žele svi da rizikuju svoj život".

Policija je uhapsila trojicu osumnjičenih za ovaj svirepi zločin, a V.M., jedan od trojice uhapšenih priznao je krivicu.

Vanja Đorčevska
foto: printscreen MUP Severne Makedonije, Shutterstock

U tužilaštvu je potvrđeno da je osumnjičen i otac kidnapovane i ubijene Vanje Đorđevske.

- Devojčicin nestanak prijavio je njen otac u ponedeljak oko 11 sati, a jedan od identifikatora njenog kretanja je mobilni telefon. Njegov signal poslednji put je bio lociran u blizini Univerzalne sale. Pretreseni su svi podrumi u okolini centra, saslušani svi svedoci, pregledani snimci sa 50 kamera, pretreseno korito reke Vardar, manastiri, ali se istraga nastavlja - kazao je Oliver Spasovski, ministar policije Severne Makedonije.

Njen otac Aleksandar je, prema pisanjima tamošnjih medija, 27. novembra u 11 časova prijavio da je istog dana oko 7.27 časova njegova maloletna ćerka već izašla iz stana i krenula u Osnovnu školu "Johan Hanjrih", a prethodno je njena majka u 8.35 časova, pozvala broj hitne pomoći da kaže da joj je nestala ćerka.

U tužilaštvu je potvrđeno da je osumnjičen otac kidnapovane i ubijene Vanje zadržan danas u policiji. Njega su kasno sinoć pozvali u policijsku stanicu na saslušanje, preneo je portal Plusinfo. U policiji su rekli da se utvrđuje da li je umešan u slučaj

U međuvremenu, u javnosti se pojavila informacija da je jeziv scenario dogovoren sa Ljupčem Palevskim-Palcom, koji je u bekstvu.

Nakon sedmodnevne potrage, makedonska policija pronašla je telo Vanje kod Velesa, dok je pored njenog tela pronađena još jedna ubijena osoba. Telo frizera iz Velesa, Panče Ž. (74) pronađeno je u okolini Velesa.

"Ljupče poslovao sa ubijenim frizerom"

Prema pisanjima "TV Telma", Ljupče Palevski je poznavao odranije ubijenog frizera iz Velesa, s kojim je doveden u vezu zbog navodnog vađenja zlata.

Panče Žežovski
foto: Printscreen/Facebook

Palevski, koji je predsednik pokreta "Treta", javno je eksponirana ličnost u zemlji, posebno u prestonici.

Podsetimo, Vanja je nestala 27. novembra u Skoplju na putu do škole, dok su njeni roditelji, Zorica i Aleksandar, sumnjali da je oteta. Poslednji put viđena je na Bulevaru Partizanskog odeja ispred "Broz kafea", odakle se izgubila, a poslednji signal sa njenog telefona bio je preko puta Univerzalske sale.

Otac je nestanak prijavio Policijskoj stanici Centar, dok je majka preko društvenih medija izrazila sumnju da je devojčica kidnapovana.

Kurir.rs/TV Telma/Skoplje1/Kurir.mk

Bonus video:

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track