Najnovije vesti

VEZALI JE I STRPALI U VREĆU, PA U GEPEK, ISKOPALI SU JOJ GROB: Osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje otkrili jezive detalje
Foto: Privatna Arhiva

VEZALI JE I STRPALI U VREĆU, PA U GEPEK, ISKOPALI SU JOJ GROB: Osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje otkrili jezive detalje

Severna Makedonija -

Ubijena Vanja Đorčevska (14) je kidnapovana u ulazu zgrade u kojoj je živela u Skoplju.

Osumnjičeni su posvedočili da su je čekali nakon što su dobili informaciju od organizatora Ljupča Paleski-Palčo, koji je u bekstvu.

Za Palča su rekli da je informaciju dobio od Vanjinog oca, Aleksandra. Vanju su vezali i stavili u vreću. Ubijena je van Skoplja. Osumnjičeni su ispričali i kako su kopali grob.

- Utvrđeno je da su je dve osobe koje su bile sa sitroenom, a po dobijanju informacije prethodne večeri da će devojčica biti sama, odvele sa ulaza zgrade, vezale joj ruke i noge, stavili u vreću za spavanje, izvadili je, stavili u prtljažnik. Odvezeno je na lokaciju van Skoplja, a zatim je vozilo zapaljeno - rekao je Spasovski.

Ubistvo je izvršeno u selu Brazda. Prema istrazi, izjave su pokazale da su stvari izmakle kontroli jer je Vanja svuda bila tražena, pa su osumnjičeni odlučili da je ubiju.

- Motive znamo, iz izjava osumnjičenih. Unapred, kada su se dogovorili, motivi su bili novac - da se uzme novac od majke deteta. Postupak za iznudu nije započet - rekao je Bubevski.

Za oca će se tražiti pritvor.

- Njegova dosadašnja izjava u policiji koliko znam, ne znam da li će se promeniti, otac i dalje negira ove radnje. Njegovu umešanost, koju smatramo indirektnom, izvlačimo iz konteksta drugih uključenih u slučaj, jedna osoba je rekla da sve to zna iz kontakta sa ocem. Biće zatraženo njegovo zadržavanje, imamo osnova za sumnju -rekao je tužilac Gavril Bubevski.

Sve vreme Aleksandar, Vanjin otac, bio je u policiji. On do juče nije priznao krivicu i negirao je bilo kakvu vezu sa slučajem.

Kurir.rs/blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track