POSLE RASPISANE MEĐUNARODNE POTERNICE, PALEVSKOM JE ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA! Stiglo saopštenje iz Krivičnog suda u Skoplju!
Foto: Printscreen/Društvene mreže

određen pritvor

POSLE RASPISANE MEĐUNARODNE POTERNICE, PALEVSKOM JE ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA! Stiglo saopštenje iz Krivičnog suda u Skoplju!

Severna Makedonija -

Krivični sud u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana prvoosumnjičenom za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa, Ljupča Palevskog zvanog Palčo, koji je u bekstvu, a koji će biti lišen slobode kada bude bio pronađen.

Krivični sud je ranije juče, na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju, za osumnjičenog koji je u bekstvu, po hitnom postupku, doneo Naredbu o sprovođenju istrage za krivična dela – otmica iz člana 141 i ubistvo iz člana 123. Krivičnog zakonika, a Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je međunarodnu poternicu za Palevskim.

Sud je juče, na predlog javnog tužioca, Vanjinom ocu Aleksandru Đorčevskom odredio zadržavanje od 48 sati, kao i Veliboru Manevu, Vlatku Kešišovu i Bori Videvskom, zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i straha da će ponoviti ili počiniti novo krivično delo.

(Kurir.rs/Telma)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track