NAJAVLJEN PROTEST POD SLOGANOM "PRAVDA ZA VANJU"! Poziv na skup se širi društvenim mrežama!
Foto: printscreen MUP Severne Makedonije

NAJAVLJENI PROTESTI

NAJAVLJEN PROTEST POD SLOGANOM "PRAVDA ZA VANJU"! Poziv na skup se širi društvenim mrežama!

Severna Makedonija -

Posle brutalnog i monstruoznog ubistva četrnaestogodišnje Vanje Đorčevske iz Skoplja, najavljuje se masovni protest pod sloganom "Pravda za Vanju" u organizaciji građana i civilnog društva.

Manifestacija je zakazana za predstojeću subotu sa početkom u 10 časova u "Skolki" u Gradskom parku.

"Pravda za Vanju", "Ne zaboravi", "Stop jezivim ubistvima" samo su neke od poruka koje građani pišu na društvenim mrežama.

Severna Makedonija, Vanja Đorčevska
foto: Facebook

Vanjino telo pronađeno je u nedelju, a prema navodima policije i tužilaštva, počinioci ovog monstruoznog čina isti su kao oni koji su ubili Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Osumnjičeni Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski su u pritboru od 48 sati, koji ističe sutra. Da li će biti zatražena dodatna mera, moraće da saopšti Skopski PSO.

Vanjinom ocu, osumnjičenom da je učestvovao u gnusnom činu otmice ćerke, koja je potom ubijena, juče je određen pritvor od dva dana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je juče međunarodnu poternicu za Ljupčom Palevskim Palcom, prvoosumnjičenim za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Javno tužilaštvo iz Skoplja je saopštilo da je za osumnjičenog Palevskog, koji je u bekstvu, izdat nalog za sprovođenje istrage o krivičnim delima otmice i ubistva po hitnom postupku. Njemu je danas Osnovni krivični sud odredio pritvor u odsustvu, koji će početi da se primenjuje nakon njegovog hapšenja.

(Kurir.rs/Večer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track