Najnovije vesti

NAJMONSTRUOZNIJI DEO PLANA! Otkriveno zbog čega NIJE TRAŽEN novac za otkup Vanje! TEORIJA O UBISTVU FRIZERA ZBOG 500 € PADA U VODU
Foto: Printscreen/Facebook, MUP Severne Makedonije

zločin koji je potresao ceo region

NAJMONSTRUOZNIJI DEO PLANA! Otkriveno zbog čega NIJE TRAŽEN novac za otkup Vanje! TEORIJA O UBISTVU FRIZERA ZBOG 500 € PADA U VODU

Severna Makedonija -

Ubistvo devojčice Vanje Đorčevske iz Skoplja potreslo je ceo region. Ona je kidnapovana i ubijena, policija je pored njenog, pronašla još jedno zakopano telo, a svi osumnjičeni su pohapšeni.

Frosina Taševska Remenski, profesorka Fakulteta bezbednosti, na društvenim mrežama je objavila nekoliko teorija, a jedna od njih je i da je otac devojčice sve vreme znao da je ona mrtva.

"Najmonstruozniji deo ovog plana po svim zločinačkim zlatnim pitanjima je takozvani otac, ali ne samo zbog dogovora da se sopstveno dete da za taoca i obavesti o najpogodnijem trenutku za njegovu otmicu u planu iznude koji je napravio sa izvršiteljima, već zato što je prvi znao da mu je ćerka mrtva", navela je ona.

Kako dodaje, otac je prvi znao da iznuda neće biti moguća, jer je talac, dete bilo mrtvo, pa stoga nije bilo traženja novca i iznude.

"Znao je od ponedeljka - celih 7 dana. Posle ovoga zapitajte se i odgovorite na pitanje ko se krio i za koji 'samit' se krio? Čija je monstruoznost među tim čudovištima veća, to zdrav razum teško može da razume, ali u kriminalistici postoji gradacija i rekonstrukcija koja daje sve odgovore. U svim krivičnim istragama mora postojati više verzija/hipoteza o događaju, uključujući i ovu", napisala je ona.

"Otac je bio u stanu sa bivšom ženom i čekao rezultate istrage"

Dragan Pavlović, generalni sekretar Makedonske asocijacije novinara i urednik makedonske televizije, za Blic otkrio je da je otac radio do skoro u jednoj od najboljih skopskih firmi.

- Radi se o čoveku koji nije u gradu poznat po nekom nenormalnom ponašanju i koji je navodno bio dužan ubici pa su se oni dogovorili da novac koji njena majka ima od prodaje stana na ovaj način izvuku od nje - rekao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, postoji izjava svedoka, dvojice muškaraca koji su navodno bili saučesnici ubice, da je otac navodno rekao ubici vreme i plan izlaska deteta, ali za to nema dokaza.

- Otac je bio u stanu gde je devojčica sa svojom sestrom i majkom živela. Pošto su oni razvedeni zajedno su čekali rezultate istrage ili potrage nakon što je ovaj slučaj prijavljen - rekao je on.

Šta je frizer znao?

Profesorka Fakulteta bezbednosti, takođe se dotakla slučaja "frizer i dug od 500 evra".

"Da bi se moglo povezati ubistvo u Velesu od strane iste grupe, jedna od mogućih verzija bi bila: 'Da li je frizer saznao/znao plan da otme dete radi iznude, pa su u njemu videli opasnost, pa je postao žrtva?' Teško je poverovati da je cilj bio auto, a motiv – dug od 500 evra. Kada su veliki broj pristalica Palevskog i on sam javno kukali da su se službe bezbednosti prema njima ponašale, radile, da nisu planirale nikakva ubistva, razotkrivanja, naoružanja itd, već da su pod zvezdom Vergine neviđene patriote, onda su svi verovali u nekakvu 'svetu misiju' ovih monstruma ljudi, čak i novac doniran iz dijaspore za njihovu 'misiju'. Očigledno je trebalo da postoji kliničko posmatranje ovih pacijenata za koje slovo „P” nije patriotizam, već novac i patologija. Jedno od ključnih pitanja je da li se stanje u našoj zemlji adekvatno i kontinuirano prati na liniji radikalnog, profitno orijentisanog desničarskog ekstremizma, koji je preteča terorizma? Ovo je pitanje za sve institucije", navela je ona.

Podsetimo, Panče Žežovski (74), frizer iz Velesa, koji je ubijen u slučaju kidnapovanja i ubistva 14-godišnje Vanje, sahranjen je juče na groblju "Raštani", nedaleko od svog rodnog mesta.

Njegov nestanak je prijavljen 24. novembra, a vodi se kao nestao od 22. novembra. Njegovo telo pronađeno je 3. decembra u okolini Velesa, nedaleko od tela nestale Vanje.

Njegov automobil, posle njegovog ubistva, korišćen je za kidnapovanje male Vanje, a kasnije zapaljen u skopskoj Brazdi. Za ubistva Pančea i Vanje osumnjičeno je pet osoba.

Ljupčo Palevski
foto: Printscreen/Društvene mreže

Inače, Ljupčo Palevski, lokalni ultradesničarki političar označen je kao glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske sinoć je uhapšen u Turskoj. Kako makedonski mediji pišu, u pitanju bivši građevinski mogul, bivši predsednik gradske organizacije SDSM u Skoplju, vlasnik nedeljnika Start, politički aktivista, autor podkasta i osnivač stranke Pravo.

Palevski je uhapšen po međunarodnoj poternici za istragu krivičnih dela kidnapovanja i ubistva po nalogu javnog tužilaštva u Skoplju i gotovo je sigurno da će teško izaći iz zatvora.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track