KAMERE SNIMILE JEZIV DETALJ Dvojica sa crnim kapama voze sitroen smrti u kom je bila Vanja, sat i 42 minuta kasnije SLEDI UŽAS
Foto: screenshot Youtube/telmatv

KAMERE SNIMILE JEZIV DETALJ Dvojica sa crnim kapama voze sitroen smrti u kom je bila Vanja, sat i 42 minuta kasnije SLEDI UŽAS

Severna Makedonija -

Snimak na kojem se navodno vidi automobil u kojem je oteta Vanja Đorčevska objavljen je u medijima.

Kako se može videti, dva automobila, za koje se sumnja da su učestvovala u zločinu, prošla su naseljem Vizbegovo u 7.55. Vanja je, prema ranijim informacijama, oteta u 7.20 časova tog dana.

U automobilu sitroen, u kojem je navodno bila Vanja, mogu se videti dva čoveka, vozač i suvozač, koji nose crne kape. Na zadnjem sedištu automobila nema nikoga, dok se iznad gepeka, prema tvrdnjama, može videti beli predmet, koji liči na vreću.

Inače, naselje Visbegovo je u blizini sela Brazda, gde je nađeno Vanjino telo.

Kako se dalje navodi, nakon sat i 42 minuta u 9.37, vozilo je zapaljeno. Takođe, na snimku je moguće uočiti i oblak dima, za koji se navodi da dolazi iz pravca u kom je nađeno zapaljeno vozilo. Nedaleko od te lokacije nađeno je njeno telo.

Dim od automobila koji su zapalili otmičari
Dim od automobila koji su zapalili otmičarifoto: Printscreen/Facebook/PortaliX

Kako su priznali trojica osumnjičenih za otmicu i ubistvo, oni su prvo ubili Vanju oko 10 sati ujutru, zakopali je a onda zapalili vozilo.

Vanja je u ponedeljak, 27. novembra, oko 7.20 časova krenula u školu u koju nikada nije stigla! Samo desetak minuta kasnije bila je nedostupna, a njena zabrinuta majka ubrzo je prijavila nestanak ćerke. Organizovana je opsežna potraga za devojčicom koja je trajala sve do nedelje, 3. decembra. Policija je Vanjino telo pronašla je u ataru sela Brazda na periferiji Skoplja, gde se nalazio i automobil sitroen, koji su osumnjičeni koristili za otmicu. Toj tragediji prethodilo je i ubistvo 74-godišnjeg Panča Žežovskog, koji je prema istrazi, ubijen zbog duga od 500 evra.

Među otmičarima koji su uhapšeni je i njen otac, čija uloga je navodno bila da kidnaperima otkrije vreme kada će devojčica biti sama. Ljupčo Palevski, koji je osumnjičen da je organizator i izvršilac ubistva, uhapšen je u utorak u Turskoj.

Kurir.rs/Plus info

Bonus video:

04:57

UČITELJICA OTKRILA ŠTA JE VANJA PISALA O OCU U PISMENOM ZADATKU! Nedić: Osumnjičeni imao debeo dosije, ali nije tip ubice?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track