KADA ĆE OSUMNJIČENI ZA UBISTVO VANJE BITI ISPORUČEN? Turski novinar: Pre nego što se to dogodi, POLICIJA MORA DA REŠI OVU STVAR
Foto: Printscreen/Društvene mreže, printscreen MUP Severne Makedonije, Kurir tv

kurir tv

KADA ĆE OSUMNJIČENI ZA UBISTVO VANJE BITI ISPORUČEN? Turski novinar: Pre nego što se to dogodi, POLICIJA MORA DA REŠI OVU STVAR

Severna Makedonija -

Počeo je postupak za izručenje iz Turske Ljupča Palevskog Palča, osumnjičenog za otmicu i ubistvo 14-godišnje devojčice u Skoplju i još jednog muškarca iz Velesa. Makedonsko Ministarstvo pravde traži od Ankare da Palevski ostane u pritvoru do izručenja.

Jusuf Emin
foto: kurir tv

Kakva je procedura u Turskoj za takve zahteve, kada bi osumnjičeni mogao da bude izručen, reći će nam naš kolega Jusuf Emin, novinar iz Turske.

On kaže da je poznata situacija i način na koji funkcionišu stvari na Balkanu, ali da je procedura za izručenje navodnog ubice u toku.

- Prvi put se dogodilo nešto ovako, krivično delo u jurisdikciji Turske i Republike Severne Makedonije. Ministar unutrašnjih poslova Republike Severne Makedonije, Oliver Spasovski, čim su saznali da je taj čovek prebegao u Republiku Tursku, odmah je poslao zahtev turskom ministru unutrašnjih poslova, gospodinu Alijeru Liki - ispričao je Emin.

Ispričao je kako je pronađen Ljupče Palevski Palčo.

- Turski policajci su krenuli da traže gde se taj čovek nalazi. Dobili su informacije da je već otputovao u Balikesir, blizu grada Burse, to je tri sata udaljeno od Istanbula. Uhvatili su ga u jednom hotelu. Nakon što je poslat zahtev turskim vlastima, prošlo je tri sata. Trenutno je u toku procedura. Već je dao izjavu o svojim razlozima za dolazak u Tursku i odakle je došao. Procedura će potrajati jer on govori makedonskim jezikom. Sve što izjavljuje treba da se prevede na turski jezik - ispričao je Jusuf za Kurir TV.

03:55

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE VANJE BIĆE ISPORUČEN U NAJKRAĆEM ROKU Novinar iz Turske za Kurir: JEDNA STVAR SVE KOMPLIKUJE

Njegovo je mišljenje da će turske vlasti poslati čoveka nazad u Republiku Severnu Makeodniju za tri dana.

- Republika Turska i Republika Severna Makedonija su već godinama u bliskim odnosima, tako da ne očekujem da će doći do problema između ove dve zemlje. Dobili smo informaciju juče nakon što sam kontaktirao ministarstvo da pitam za proceduru. Rekli su mi da će čovek biti vraćen u Severnu Makedoniju u roku od tri dana - rekao je Jusuf, istakavši da je javnost u turskoj naviknuta na slične događaje, te da se ovaj slučaj nije medijski ispratio kao što jeste u Makedoniji:

- Turski mediji su odmah reagovali, sve ovo su objavili u svojim vestima. Nažalost, ovo je nepotrebna situacija koja se ne sme događati ni u Turskoj, ni na Balkanu, ni na bilo kom mestu. Ali mi u Turskoj, nažalost, već smo se suočili sa sličnim situacijama mnogo puta. Ovo su vesti koje se ovde dešavaju.

Kurir.rs T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track