UHAPŠEN NEĆAK ALBANSKOG POLITIČARA! Suvlasnik tržnog centra, a evo šta ŠVERCUJE - I policija ostala u ŠOKU kada su otvorili gepek
Foto: Youtube/TV21/Facebook/Министерство за внатрешни работи / Мinistria e Punëve të Brendshme

UHAPŠEN NEĆAK ALBANSKOG POLITIČARA! Suvlasnik tržnog centra, a evo šta ŠVERCUJE - I policija ostala u ŠOKU kada su otvorili gepek

Severna Makedonija -

Policija u Skoplju privela je suvlasnika tržnog centra "Soravija" Drina Ahmetija, inače nećaka Alija Ahmetija, lidera stranke vladajuće koalicije, Demokratske unije za integraciju (DUI).

Drin Ahmeti, koji ima 25 godina, priveden je sinoć nešto oko 20 sati.

"Policajci su zaustavili vozilo "rendž rover" kojim je upravljao D. A. i prilikom uviđaja pronašli su pirotehnička sredstva. D. A, iz sela Zajas - Kičevo, zadržan je u policijskoj stanici i nakon dokumentovanja slučaja biće dostavljen odgovarajući izveštaj", rečeno je za RSE u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavilo fotografiju i saopštilo da je zaplenjeno 749 komada pirotehničkih sredstava. Nakon vesti o hapšenju Drina Ahmetija, odmah je reagovala opoziciona VMRO-DPMNE.

"S obzirom da je Ahmeti iz "evropske koalicije", da li su pirotehnička sredstva koja je prokrijumčario njegov nećak Drin takođe evropska?", upitao je VMRO-DPMNE.

Ime Ahmetijevog nećaka, sina njegovog brata, javnosti je postalo poznato u junu ove godine, kada je objavljeno da kupuje poslovnu zgradu u centru Skoplja vrednu milione evra. Tada nije saopšteno koliko je koštala kupovina tržnog centra, već samo da ima dug od preko 20 miliona evra.

Sa 25 godina, Ahmetijev unuk ima nekoliko poslova. Pored kupovine Soravije preko kompanije "Tor Industries", Drin Ahmeti preko druge svoje kompanije, "Everest JD" poseduje i aktivnu koncesiju za eksploataciju krečnjaka u Zajasu.

(Kurir.rs/Kosovo online/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:40

UHAPŠEN PUCAČ IZ SKADARLIJE! Hteo da pobegne u Hrvatsku, policija brzo reagovala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja