RISTE I NJEGOVA ŽIRAFA UMRLI U ISTOM DANU: Neverovatna priča o čuvaru skopskog zoo vrta rasplakala svet! VIDEO
Foto: Printscreen YT

tužno

RISTE I NJEGOVA ŽIRAFA UMRLI U ISTOM DANU: Neverovatna priča o čuvaru skopskog zoo vrta rasplakala svet! VIDEO

Severna Makedonija -

Mnogi svetski mediji preneli su dirljivu priču o jednom Makedoncu i njegovoj omiljenoj žirafi.

Riste Trajkovski je u zoološkom vrtu u Skoplju bio čuvar žirafa. Dobar deo života on je više vremena provodio sa njima nego sa ljudima. Nedavno svetski mediji su preneli tužnu vest da je Riste je preminuo, a samo nekoliko sati kasnije, za njim je otišla i Flopi, žirafa o kojoj se Riste brinuo 12 godina.

Fotograf koji je prvi predstavio Rista i njegovu ljubav prema žirafama svetu, Goran Anastasovski, ispričao je za Nova.rs zašto je Riste bio omiljen i među životinjama i među ljudima.

Riste Trajkovski
foto: Printscreen YT

„Riste je bio omiljeni zoočuvar koji se od prvog dana kad su došle brinuo o žirafama. Sa njima je bio 12 godina. Svih tih godina, pošto je gajio ogromnu ljubav prema njima, a i one prema njemu, ja sam pravio fotografije o njihovoj ljubavi koje su obišle svet. Riste je bio omiljen među žirafama i decom koja su dolazila u zoo.

Pre mesec dana me je strašno pogodila vest kad su mi javili iz zoološkog vrta da je u jutarnjim satima Riste iznenada preminuo. Nije prošlo nekoliko sati kad su mi javili da je i žirafa Flopi, o kojoj se brinuo, preminula. Da li je to slučajnost ili je nešto osetila ne znam. Inače, već dugo smo Riste i ja bili prijatelji.

"Goki ti si me proslavio i evo, posle njegove smrti, nažalost kao da hoće da mi vrati, svi svetski mediji mi traže da objave priču koja je za mene jedna od tužnijih u Makedoniji“, priča Goran.

On otkriva i da su žirafe Ristu jele iz ruke, mazile se s njim, pratile ga i bile su mu potpuno privržene. Posle njegove smrti mnogi su se pitali da li je Riste možda preminuo od neke zarazne bolesti, ali Goran nam je rekao da je njegov prijatelj preminuo iznenada, a obdukcija žirafe Flopi je pokazala da je imala progresivni karcinom.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track