NOVI DETALJI RAZBIJANJA VELIKOG KLANA IZ GRČECA: Vođa izbegao hapšenje, VUČE KONCE iz Dubaija - Poznati po JEZIVIM LIKVIDACIJAMA
Foto: Youtube/Kosovo-Online Uživo/TikTok/Sheval_007

NOVI DETALJI RAZBIJANJA VELIKOG KLANA IZ GRČECA: Vođa izbegao hapšenje, VUČE KONCE iz Dubaija - Poznati po JEZIVIM LIKVIDACIJAMA

Severna Makedonija -

Šakir Bajrami, Fadil Bajramovski, Neđati Iseni, Fati Sulejmanovski i Sevdal Aziri, članovi klana iz Grčeca koji su juče uhapšeni, sprovedeni su večeras u zatvor Šutka u Skoplju, nakon što im je sud odredio pritvor od 30 dana.

Oni su osimnjičeni da su učestvovali u švercu više stotina kilograma kokaina, ubistvima i pranju novca.

Šestom privedenom Oliveru Petrovu, koji se sumnjiči da je tokom istrage nagovarao žrtvu da promeni iskaz, izrečena je blaža mera, odnosno oduzet mu je pasoš.

Vođa grupe Ševalj Muaremi nije uhapšen. On je godinama van zemlje, odakle upravlja velikom skopskom kriminalnom grupom.

Trenutno se, prema saznanjima iz istrage, nalazi u Dubaiju, a policija je potvrdila i da je tamo bio i Rade Trajkovski-Štekli, Skopljanin kojeg je Muaremijeva grupa dva puta pokušala da likvidira u Ist Gejt molu.

Stekli je, prema policijskim izvorima, bio u Emiratima kako bi "ispeglao" sukob sa rivalom. Stekli je bio pod zaštitom klana Belanoca i zbog toga ga je grupa Ševalja Muaremija dva puta napala, a nakon hapšenja šest članova klana Grčec prvi su slavljem reagovali zatvoreni članovi njihovih rivala iz klana Belanoca.

Fatlum Ajeti, zvani Tote, sin Ćeljoa Ajetija koji je ubijen pre deset godina proslavio je akciju policije protiv svojih neprijatelja iz podzemlja.

Sve je počelo hapšenjem Redžepa Šehratlića u Španiji. Bivši stanovnik Batinaca, poznat kao Golemiot Repki, dugo je boravio u Španiji, a pronađen je u zajedničkoj istrazi Evropola i MUP-a nakon što je kod makedonskih klanova pronađeno više od 700 kilograma kokaina iz Južne Amerike.

Šehratlić je bio deo Muaremijeve kriminalne grupe. Grupa Grčec imala je saradnike u državnim organima, policiji, sudu, tužilaštvu, ministarstvima, saopštio je juče Spasovski.

Pored kokaina, grupa je osumnjičena i za pranje novca kupovinom nekretnina širom Skoplja i Makedonije, kao i luksuznih automobila. Oni su osumnjičeni i za tri ubistva i jedan pokušaj ubistva.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Muaremijeva grupa je odgovorna za dvostruko ubistvo u Topanskom Polu kada su 28-godišnji Afrim Beriša i 24-godišnji Burim Vardari pronađeni ubijeni u automobilu "Sitroen".

Ubistvo je počinjeno 5. marta 2021. godine i predstavljalo je jedan od nerasvetljenih zločina u ratu klanova za skopsko narko-tržište.

Grupa Ševalja Muaremija osumnjičena je i za ubistvo albanskog državljanina, čije delove tela su pojele divlje životinje, koje je pronađeno iznad sela Gorno Matka u maju 2020. godine.

Ubijeni je bačen u rupu u ovom slabo naseljenom mestu, ali su telo iskopale divlje životinje. Ubijeni muškarac je identifikovan po specifičnoj tetovaži. Grupa iz Grčeca je osumnjičena i za pokušaj ubistva Borisa Mutkova – Fantoma, počinjenog pre pet godina u naselju Bardovci.

(Kurir.rs/Telma/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track