SPREČEN ŠVERC SKUPOCENOG MESA Carinici izvršili proveru skenerom, pa našli robu vrednu MILIONE
Foto: AP/Ilustracija

NEVEROVATNO

SPREČEN ŠVERC SKUPOCENOG MESA Carinici izvršili proveru skenerom, pa našli robu vrednu MILIONE

Severna Makedonija -

Carinska uprava Severne Makedonije saopštila je danas da je sprečila šverc 4,4 tone mesa divljači rizičnog po zdravlje građana koje je koju je vozač kamiona, u vlasništvu grčke kompanije, hteo da unese u zemlju.

Kako se navodi, meso divljači u vrednosti od četiri miliona denara nije bilo deklarisano u carinskoj deklaraciji, niti je prevoznik za to imao odgovarajući sertifikat i dozvolu odgovarajuće nadležne institucije, Agencije za hranu i veterinu.

U carinskoj deklaraciji to meso je bilo deklarisano kao "plastične palete i pokretni metalni refovi" u vrednosti od 3.750 evra ili samo 5,6 odsto ukupne vrednosti robe.

Na terminalu graničnog prelaza Tabanovci carinski inspektori su izvršili proveru skenerom koji je pokazao da se u vozilu, osim deklarisane, nalazi i druga roba koja nije obuhvaćena carinskom deklaracijom.

"Nakon otvaranja vozila u 29 plastičnih paleta pronađeno je smrznuto meso razne divljači, zečeva, fazana, jarebica, za koje nije imao nikavu dokumentaciju", piše u saopštenju Carinske uprave Severne Makedonije.

Dodaje se da je protiv počinioca podneta krivična prijava zbog povrede Krivičnog zakonika Severne Makedonije.

(Kurir.rs/ Beta)

Bonus video:

03:32

ŠVERCUJU SVE, OD ŽIVOTINJA, PREKO LJUDI DO DROGA Srpki carinici svakodnevno otkrivaju brojne krijumčare: OVO JE NJIHOV RECEPT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track