IZASLANIK BRITANSKOG PREMIJERA U SKOPLJU: Čestitao četvrtu godišnjicu članstva u NATO i najavio podršku modernizacije odbrane
Foto: EPA

stjuard pič u severnoj makedoniji

IZASLANIK BRITANSKOG PREMIJERA U SKOPLJU: Čestitao četvrtu godišnjicu članstva u NATO i najavio podršku modernizacije odbrane

Severna Makedonija -

Specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan Stjuart Pič danas je u Skoplju istakao posvećenost Velike Britanije da nastavi aktivno da sarađuje sa Severnom Makedonijom kao saveznicom u NATO i da podržava modernizaciju njenog sistema odbrane.

Kako je saopštila Vlada u Skoplju, Stjuart Pič je to rekao na sastanku sa premijerom Severne Makedonije Talatom Džaferijem, kojem je čestitao četvrtu godišnjicu članstva zemlje u NATO.

Na tom sastanku je, navodi se, razgovarano o "aktuelnim pitanjima u regionu Zapadnog Balkana, izazovima, mogućnostima i značaju napretka regiona, bezbednosti u Evropi u svetlu rata u Ukrajini i saradnji dve zemlje kao partnera i saveznika u tom pogledu".

Dodaje se da su Džaferi i Pič pozdravili odlične bilateralne odnose Severne Makedonije i Velike Britanije i izrazili očekivanje da će se uspostavljena aktivna dinamika saradnje, susreta i poseta na visokom nivou nastaviti nesmanjenim intenzitetom.

Džaferi je izrazio zadovoljstvo što se poseta Stjuarta Piča odvija u vreme kada Severna Makedonija obeležava četiri godine članstva u NATO i u godini kada Alijansa obeležava 75 godina postojanja.

Premijer Džaferi je istakao rešenost da Severna Makedonija nastavi da bude aktivna i kredibilna članica NATO.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track