POLICAJCI PUSTILI ZATVORENIKA OSUĐENOG ZA UBISTVO DA POBEGNE DOK JE BIO U BOLNICI! Skandal u Skoplju: Snimci otkrili šta se desilo
Foto: Robert ATANASOVSKI / AFP / Profimedia

POLICAJCI PUSTILI ZATVORENIKA OSUĐENOG ZA UBISTVO DA POBEGNE DOK JE BIO U BOLNICI! Skandal u Skoplju: Snimci otkrili šta se desilo

Severna Makedonija -

Šestoro policajaca iz KPZ "Idrizovo" je privedeno je, a za još 11 njihovih kolega izrečene su mere opreza jer su pustili zatvorenika da pobegne.

Sudija za prethodni postupak smatra da su sumnje da šestorica policajaca mogu da pobegnu opravdane, a ostalih 11 ne smeju da obavljaju isti posao kako ne bi ponovili krivično delo ili uticali na dokazni postupak.

Načelnica odeljenja policije u Tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije Ivana Trajčeva ističe da postoje čvrsti dokazi protiv policajaca iz „Idrizova” koji su dozvolili muškarcu osuđenom za ubistvo da pobegne iz bolnice u kojoj se lečio. Ona ističe da snimci video-nadzora govore sve i pokazuju kako je došlo do bekstva i ističe da očekuje da se poštuju mere predostrožnosti. Osuđeni je pronađen.

Kako prenose tamošnji mediji, osuđeni je bio na lečenju u privatnoj bolnici, pa je iz bolničke sobe otišao u sobu za pušenje. Policajci su potom izašli iz sobe, a osuđeni je pobegao automobilom. Osumnjičeni bekstvo nisu prijavili neposrednim pretpostavljenima u KPU-KPD Idrizovo, kao ni osumnjičenim kolegama iz druge smene, već su sedeli bez osuđenog u praznom stanu u bolnici gde su ih zatekli policijski službenici.

- Za lica za koja su zatražene mere predostrožnosti (osoba koja su ga pustili da napusti i vrati se u bolnicu) predmet je u fazi preliminarne istrage. Ne bih da ulazim u detalje dokaza, ali da kažemo da smo u vezi s tim sigurni da imamo dovoljno dokaza za postojanje osnovane sumnje za dela koja im se stavljaju na teret da su zadržali - rekla je Ivana Trajčeva.

Kurir.rs/Skopje1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track