ZAHVALILA SE NA PODRŠCI: Predsednica Severne Makedonije se srela sa Makronom i Kamaolom Haris na mirovnom samitu u Švajcarskoj
Foto: EPA/Michael Buholzer Pool

ZAHVALILA SE NA PODRŠCI: Predsednica Severne Makedonije se srela sa Makronom i Kamaolom Haris na mirovnom samitu u Švajcarskoj

Severna Makedonija -

Predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova nakratko se srela sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i potpredsedncom SAD Kamalom Haris na marginama mirovnog samita za Ukrajinu.

U objavi na Fejsbuku povodom susreta sa Makronom, Siljanovska Davkova je napisala da dele istu viziju Evropske unije (EU) kao zajednice vrednosti i principa i da makedonski građani očekuju da će početak pristupnih pregovora sa Moldavijom i Ukrajinom pozitivno uticati na put Severne Makedonije i regiona ka EU.

U susretu sa potpredsednicim SAD Kamalom Haris, Siljanovska Davkova se, kako je napisala, zahvalia na kontinuiranoj podršci njenoj zemlji.

"Na marginama samita kratko sam razgovarala sa Kamalom Haris, prvom potpredsednicom u istoriji SAD. Zahvalila sam joj se na kontinuiranoj podršci. Nadamo se daljem jačanju bilateralnih odnosa sa SAD. MK visoko ceni podršku našeg strateškog partnera", napisala je predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova.

Dvodnevni samit za Ukrajini počeo je juče popodne u u Burgenštoku na jezeru Lucern u Švajcarskoj.

(Kurir.rs/ Beta)

Bonus video:

01:18

SAMIT MIRA JE OSUĐEN NA PROPAST Milutnović analizira: Zelenski nastoji da okupi jake zemlje u otvoren sukob sa Rusijom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track