SA PORTORIKANCIMA JE INFARKT ZAVRŠNICA ZAGARANTOVANA: Ovo je naredni rival Srbije na Mundobasketu! Igra samo lude utakmice (VIDEO)
Foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI

DUEL U PETAK U VUHANU

SA PORTORIKANCIMA JE INFARKT ZAVRŠNICA ZAGARANTOVANA: Ovo je naredni rival Srbije na Mundobasketu! Igra samo lude utakmice (VIDEO)

SP KINA -

Prvi rival Srbije u drugoj fazi takmičenja na Mundobasketu biće Portoriko, u petak u 10.30 u Vuhanu.

Portorikanci su do drugog mesta u Grupi C došli zahvaljujući pobedama nad Iranom (83:81) i u poslednjem kolu nad Tunisom (67:64), uz poraz od Španije (63:73).

Portoriko u sastavu nema velike zvezde, kao što ni selektor Edi Kasiano nije poznat stručnjak.

U dosadašnja tri meča najefikasniji je bio Dejvid Uertas sa prosekom od 16,3 poena, koji je napravio zahvaljujući sjajnoj predstavi na premijeri protiv Irana, kome je ubacio 32 poena.

Geri Braun sa 10,0 i Renaldo Balkman sa 9,0 poena po utakmici su na listi strelaca odmah iza Uertasa.

Balkman (6sk, 2,7as) i Braun (4sk, 6as) se ističu i po skokovima i asistencijama i predstavljaju okosnicu ekipe.

Ni za jednog portorikanskog reprezentativca se ne može reći da igra u velikom klubu. Uertas nastupa za meksički Monterej, Balkman na Filipinima, Braun je do sada bio član izraelskog kluba Ajroni Nes Zajona, a najzvučniji je klub Đana Klavela - španski Estudijantes, sa kojim je završio saradnju.

Portorikanci nisu oduševili na turniru u Kini, pa su Irance savladali bukvalno u poslednjim trenucima. Iran je vodio 78:74 na 46 sekunde pre kraja, Portoriko napravio preokret - 81:78, ali je onda azijska reprezentacija stigla do izjednačenja trojkom Hadadija četiri sekunde pre kraja.

Portorikanci su ipak slavili zahvaljujući pogotku Možike u poslednjoj sekundi - 83:81.

I Tunišane su pobedili posle infarkt završnice, trojkom Brauna tri sekunde pre kraja - 67:64.

Dodajmo da je Portoriko i Špancima pružio jak otpor u prvom poluvremenu, a "crvena furija" je meč prelomila u trećoj deonici.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track