Žurka u Londonu, srpska zastava na Trafalgar skveru

Žurka u Londonu, srpska zastava na Trafalgar skveru

Sport -
Mladići koji su nosili zastavu Srbije studiraju na severu Engleske i došli su u London da bodre srpski olimpijski tim, koji čini 115 sportista koj se nadmeću u 15 sportova

LONDON - Dok se na olimpijskom stadionu u Londonu održavala ceremonija otvaranja Olimpijskih igara, u centru grada, na čuvenom Trafalgar skveru stotine mladih iz celog sveta zabavljale su se na velikoj žurci i odbrojavanju do početka Igara.

Tačno 20:12 sati, u trenutku kad je započela ceremonija otvaranja Igara, na tom trgu je olimpijski sat pokazao "nulu" - pošto je već 500 dana, od 14. marta 2011, odbrojavao dane do "Londona 2012".

U masi, koja je ovacijama dočekala početak Igara, pevalo se, plesalo i zabavljalo, a na sve strane vijorile su se zastave zemalja učesnica - među kojima i srpska.

Mladići koji su nosili zastavu Srbije studiraju na severu Engleske i došli su u London da bodre srpski olimpijski tim, koji čini 115 sportista koj se nadmeću u 15 sportova.

Oni su rekli da - kao i cela nacija - očekuju 100. medalju i da najviše nade polažu u plivačicu Nađu Higl i tenisera Novaka Đokovića.

Dok su ćaskali sa izveštačima Tanjuga, "srpskom timu" na Trafalgar skveru pridružile su se devojke iz Mađarske i sa Filipina. Iako su isprva mislile da je zastava hrvatska, ubrzo su počele da skandiraju: "Srbija, Srbija!".

"U kadar" je ušao i jedan maskirani Britanac, koji je na timpanu odsvirao "pesmu podrške" našem timu.

Među ostalim maskiranim likovima, bio je i jedan "anonimni", kao i momak koji je obučen kao Spajdermen - s tim da šare na njegovom kostimu formiraju britansku zastavu.

Iako su se mnogi žalili što na trgu nema ekrana na kojem bi mogli da gledaju ceremoniju otvaranja, na Trafalgar skveru je nastavljena žurka - ispod zastava, uz "škljocanje" fotoaparata Iistalno nadletanje helikoptera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track