01:27

MILICA MANDIĆ OKRUŽENA MALIŠANIMA IZ KOMŠILUKA NIJE KRILA SUZE RADOSNICE. Predrag Mandić:Nisam smeo da gledam sve njene borbe

naše zlato

MILICA MANDIĆ OKRUŽENA MALIŠANIMA IZ KOMŠILUKA NIJE KRILA SUZE RADOSNICE. Predrag Mandić:Nisam smeo da gledam sve njene borbe

Sport -

Suze radosnice isplakala je juče naša zlatna devojka Milica Mandić koje su izazvale njene najmlađe komšije u beogradskom naselju Stepa Stepanović, tako što su se dogovorili da urade Mural na uglu Ulice generala Štefaneka i Timočke divizije u blizini OŠ "Danilo Kiš".

Okružena mališanima od svega nekoliko meseci pa do tinejdžera nije krila oduševljenje, a nije joj bilo teško ni da se sa svakim od njih ponaosob slika. A bilo ih je poprilično. Srećna ona srećni mališani, verujemo da je to bila jedna od lepših slika za ceo jučerašnji dan.

Milica Mandić mural
foto: Jelena Rafailović

A počelo je spontano kažu Miličine komšije. - Svi stanari smo u jednoj grupi. Imali smo želju da se odužimo Milici ali i da našoj deci ukažemo na prave uzore i prave vrednosti. Milica je jedna od naših najvrednijih devojaka koje imamo u naselju. Ponosni smo što smo u njenom komšiluku - rekla je jedna od stanarki pomenutog naselja dok je sa detetom od dve godine strpljivo čekala u red da se slika sa našom prvakinjom u borilačkim veštinama tekvondo.

Milica Mandić mural
foto: Jelena Rafailović

Malo ko je znao išta vezano za tekvondo ali zahvaljujući našoj Milici ovaj sport je i te kako postao poznat ali i zanimljiv mnogim mališanima koji rado počinju da treniraju upravo ovu borilačku veštinu.

1 / 3 Foto: Jelena Rafailović

Milica je ipred murala došla sa roditeljima. Videlo se da su srećni i ponosni, a imaju i kime da se ponose.

- Nisam smeo da gledam prve tri Miličine borbe, nisam mogao. Međutim pred četvrtu borbu sam video da je samouverena, spremna i znao sam da će uzeti zlato. Supruga je hrabrija. Dođem do trenutka kad Milica izlazi na borilište i onda izlazim napolje, kao i u Londonu - rekao je radostan otac Predrag Mandić i dodao da je gest njihovih komšija ganuo kako njihovu ćerku tako i njih.

- Ovo je zaista predivno,decu sam učio da se bave sportom. Iskreno se nadam da će i naša deca iz komšiluka krenuti Miličinim putem i da nas sve zajedno ponovo učine ponosnim -rekao je Mandić za Kurir.

Do Milice je bilo teško doći jer je bila okružena mališanima koji su u rukama imali raznovrsno cveće, i balone u crvenoj, beloj i plavoj boji, ali njeno lice koje je sijalo od sreće govorilo nam je dovoljno.

Podsetimo, Milica je u finalu pobedila korejsku takmičarku, inače svetsku šampionku, Dabin Li sa 10:7 i u četvrtom meču ostvarila isto toliko pobeda, iako je bilo malo onih, koji su je svrstavali u krug favorita. Mandićka je time ponovila uspeh sa Olimpijskih igara u Londonu, kada je u istoj kategoriji takođe osvojila najsjajniju medalju.

Inače, Milica Mandić je i nosilac prestižne Majske nagrade iz 2017. godine što je najveće priznanje koje se dodeljuje nekom sportisti. Nosila je zastavu na Evropskim igrama održanim u Bakuu tokom 2015. godine, dok je 2013. godine ušla u Kuću slavnih tekvondoa u Las Vegasu.

Mesto na raskrnici, s obzirom da je bilo više od stotinu dece , obezbeđivala je saobraćajna patrola policije.

(Kurir.rs/J.Rafailović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track