ZVEZDA I SPARTAK PODRŽALI AKCIJU “STOP NASILJU NAD ŽENAMA”
Foto: Promo

ZVEZDA I SPARTAK PODRŽALI AKCIJU “STOP NASILJU NAD ŽENAMA”

Sport -

Crveno-beli i Subotičani izašli na meč sa crvenom tačkom na obrazu, čime su se uključili u globalnu inicijativu za podizanje svesti o ovom problemu

Otvori oči, prijavi nasilje, uglas poručuju sportisti i druge poznate ličnosti u kampanji koju kompanija Mozzart realizuje u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije. Partner od starta bio je i FK Crvena zvezda, na čelu sa prvim promoterom akcije Milanom Borjanom, a crveno-beli su se i ove godine priključili brojnim aktivnostima u cilju podizanja svesti o ovom problemu.

Mozzart Kladionica
foto: Promo

Na meč 18. kola domaćeg šampionata, fudbaleri srpskog šampiona, ali i Spartaka iz Subotice su izašli sa crvenom tačkom na obrazu, baš kao i prvotimci Radničkog 1923 i Napretka dan ranije u Kragujevcu.

Radi se o globalnoj inicijativi koja je krenula iz Serije A, kada su Ronaldo, Ibrahimović i druge zvezde na ovaj način poslale poruku da je nasilje nad ženama nedopustivo. Ovog vikenda se akcija proširila i na superligaške terene, a tokom 16 dana aktivizma (25. novembar – 10. decembar) mnoge poznate ličnosti će crvenom tačkom poručiti: “Nemoj da ti obraz crveni”:

Više od 650 sportista je prethodnih sezona nosilo majice sa ovom porukom, a među njima su i trener Crvene zvezde Dejan Stanković, golman Milan Borjan, košarkaši i fudbaleri Srbije, a sada i prvotimci Zvezde, Spartaka, Radničkog 1923, Napretka, članovi stručnih štabova, pa i sudije…

1 / 6 Foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track