DANAS DVA POKLONA U KURIRU! TRIPTIH s likom Svetog arhangela Mihaila + dodatak Mundijal!
Foto: Promo

OBELEŽITE ARANĐELOVDAN UZ KURIR

DANAS DVA POKLONA U KURIRU! TRIPTIH s likom Svetog arhangela Mihaila + dodatak Mundijal!

Sport -

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Aranđelovdan. Tim povodom Kurir vam poklanja ikonu sastavljenu iz tri dela – triptih s likom Svetog arhangela Mihaila u centralnom delu. Kao drugi poklon čeka vas dodatak Mundijal!

Aranđelovdan je u crkvenom kalendaru obeležen crvenim slovom i uvek se praznuje 21. novembra.

Prema brojnosti vernika koji ga slave ovo druga najčešća slava kod Srba, posle Svetog Nikole.

Dan je posvećen Svetom arhangelu Mihailu, koji se smatra vođom nebeskih vojski. Uvek se javljao na mestima na kojima se javljala i Bogorodica, tako da predstavlja nebesku silu i zaštitu na zemlji, a danas ga kao krsnu slavu i zaštitnika porodice slavi veliki broj Srba.

poklon, Dodatak, Kurir, Mundijal
foto: Promo

Mihailo, prvi među arhangelima, na ikoni se predstavlja kao borac. Na ikoni se ponekad predstavlja kako je pobedio Denicu, okovao ga verigama i stao mu nogom za vrat. Smatra se čuvarem vere pravoslavne i borcem protiv jeresi.

Arhanđel Mihailo zaštitnik je loze Nemanjića i jedan od svetaca koji uživa veliko poštovanje u našem narodu. Mnoga su narodna verovanja vezana za ovaj praznik i samog arhangela Mihaila.

Narodno verovanje kaže da se prema vremenskim uslovima na Aranđelovdan može odrediti kakva će biti godina. Kakvo vreme bude na praznik - tako će biti tokom cele zime i proleća! Zato ako ujutru bude vedro, čeka nas godina puna sunca, a ukoliko bude oblačno i tmurno, biće mnogo padavina i godina bez mnogo sunčanih i lepih dana.

Kao drugi poklon čeka vas specijalni dodatak o svetskom prvenstvu u fudbalu – KURIR MUNDIJAL!

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track