IZDAŠNI RUSI: Kapelo prima 8 miliona evra godišnje, Sušić i Kovač među najmanje plaćenim selektorima
Foto: AP

Plate trenera

IZDAŠNI RUSI: Kapelo prima 8 miliona evra godišnje, Sušić i Kovač među najmanje plaćenim selektorima

Brazil 2014 -
O kakvoj se sumi radi najbolje svedoči činjenica da je na drugom mestu selektor Engleza Roj Hodžson sa duplo manjom godišnjom platom

Selektor Rusije Fabio Kapelo ubedljivo je najplaćeniji selektor među trenerima reprezentacija koje učestvuju na Svetskom prvenstvu. Italijanski stručnjak, prema objavi engleskih medija, prima godišnje nešto manje od sedam miliona funti, odnosno 8.2 miliona evra godišnje.

O kakvoj se sumi radi najbolje svedoči činjenica da je na drugom mestu selektor Engleza Roj Hodžson sa duplo manjom godišnjom platom.

Preko dva miliona funti godišnje primaju Ćezare Prandeli (Italija), Luis Felipe Skolari (Brazil), Otmar Hicfild (Švajcarska), Joakim Lev (Nemačka) i Visende del Boske (Španija). Od selektora zemalja koje su svrstane u krug najvećih favorita najmanje je plaćen trener Argentine Alehandro Sabelja.

Najmanje plaćen je selektor Meksika Miguel Herera koji prima tek oko 150.000 evra godišnje, a među najmanje plaćenima su selektori Hrvatske i Bosne i Hercegovine Niko Kovač i Safet Sušić.

Da li će ove cifre uticati na tok prvenstva teško je reći, ali će svakako ispadanje ekipa sa trenerima koji primaju prilično para izazvati veće potrese u fudbalskim savezima tih zemalja i verovatno uticati na promene posle Mundijala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track