ANĆELOTIJEVA EMOTIVNA PORUKA AZURIMA: Momci, titula nije nemoguća

Trener Reala veruje da Italija osvaja SP

ANĆELOTIJEVA EMOTIVNA PORUKA AZURIMA: Momci, titula nije nemoguća

Brazil 2014 -
"Istina je da nismo favoriti. Mislim da su to Brazil, Nemačka i Španija, ali pitaću vas nešto - da li smo bili favoriti na Mundijalu 1982. u Španiji, ili u Nemačkoj 2006, a oba puta smo izašli kao pobednici", rekao je Anćeloti

MADRID - Trener aktuelnog šampiona Evrope u fudbalu madridskog Reala Karlo Anćeloti poslao je svojim zemljacima, reprezentativcima Italije i navijačima, emotivnu poruku uoči starta Mundijala.

"Momci, titula nije nemoguća.. To kažem jasno i glasno. Selekcija Italije predvođena Čezarom Prandelijem može da nam pokloni taj san, tu divnu avanturu...Kada se govori o našim šansama na Mundijalu, ljudi su uglavnom skeptični, ali smatram da možemo da napravimo iznenađenje, ako budemo usklađeni i složni", rekao je Anćeloti.

On je podsetio da je upravo s takvim pristupom i osvojio desetu titulu Lige šampiona sa Realom.

"Istina je da nismo favoriti. Mislim da su to Brazil, Nemačka i Španija, ali pitaću vas nešto - da li smo bili favoriti na Mundijalu 1982. u Španiji, ili u Nemačkoj 2006, a oba puta smo izašli kao pobednici", rekao je Anćeloti.

On je ocenio da je "fudbal jedna velika misterija i da je dovoljno da "loptu" ponese vetar na tvoju, ili suprotnu stranu".

"Italija ima taktički i iskustveno veliku ekipu sa igračima koji mogu da naprave razliku. Naši protivnici treba da nas se pribojavaju", rekao je Anćeloti i dodao da bi ovo za njega bila "fantastična sezona", ukoliko bi posle osvojene titule kao trener, došao do trofeja i kao navijač.

Italija igra na Mundijalu u grupi D sa Engleskom, Urugvajem i Kostarikom.

Šampionat sveta koji počinje večeras utakmicom Brazil - Hrvatska trajaće do 13. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track