VELIKO IZNENAĐENJE: Kostarika šokirala Urugvaj bez Suareza

Preokret u drugom poluvremenu

VELIKO IZNENAĐENJE: Kostarika šokirala Urugvaj bez Suareza

Brazil 2014 -
Fudbaleri Kostarike savladali su Urugvaj rezultatom 3:1 u prvom meču prvog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Brazilu

FORTALEZA - Fudbaleri Kostarike napravili su veliku senzaciju na startu Svetskog prvenstva u Brazilu. Kostarika je savladala Urugvaj sa 3:1 u prvom meču prvog kola Grupe D na Mundijalu.

Urugvaj je poveo na "Areni Kastelao", ali je Kostarika u drugom poluvremenu postigla čak tri gola i stigla do senzacionalnog preokreta.Edinson Kavani je u 24. minutu realizovao penal za 1:0, ali je to je bilo sve što su fudbaleri Urugvaja uradili u Fortalezi. Kostarika je u nastavku golovima Kembela u 54, Duartea u 57. i Urene u 84. minutu stigla do istorijske pobede.Urugvaj je završio utakmicu sa deset igrača pošto je Pereira u 94. minutu dobio crveni karton.Ujedno to je prva pobeda Kostarike u čak 11 duela sa Urugvajem. Naime, Kostarika je do sada sedam puta bila poražena, dok su tri meča završena nerešenim rezultatom.U drugom meču Grupe D, nešto kasnije, sastaju se reprezentacije Engleske i Italije (00.00).

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA22.53 - Kraj utakmice!Završena je utakmica, Kostarika je priredila veliko iznenađenje pošto je savladala Urugvaj sa 3:1 u prvom meču prvog kola Grupe D.22.52 (94. minut) - Crveni karton za Urugvaj!Nisu izdržali Urugvajci u završnici meča. Popustili su živci pa je Pereira oštro startovao na Kembela. Usledilo je koškanje igrača obe selekcije, a epilog je crveni karton za Pereiru. To je prvi crveni karton na Mundijalu u Brazilu.22.42 (84. minut) - Gooooool, Kostarika vodi 3:1!Urena je strelac trećeg gola za Kostariku. Kembel je sjajno uposlio saigrača, koji potvrđuje veliki trijumf selekcije Kostarike.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.28 (70. minut) - Pritisak Urugvaja

Kavani je posle odličnog duplog pasa zavrnuo loptu u peterac, ali tamo nije bilo nijednog igrača Urugvaja. Defanzivci Kostarike nisu želeli da rizikuju i izbacuju loptu u korner.22.22 (64. minut) - Novi pokušaj KembelaNastavlja se ofanziva fudbalera Kostarike. Kembel je šutirao iz velike daljine, a na kraju je Muslera imao puno sreće. Golman Urugvaja je "procenio" da taj udarac nije opasan, ali je lopta prošla tik pored stative.22.15 (57. minut) - Gooooool, Kostarika vodi 2:1!Samo tri minuta posle izjednačenja Kostarika pravi potpuni rezultatski preokret. Durante se požrtvovano bacio i iz teške pozicije glavom matira Musleru.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.14 (56. minut) - Žuti karton za GarganaDrugi žuti karton na utakmici i drugi za reprezentativce Urugvaja.22.12 (54. minut) - Gooooool, Kostarika izjednačuje na 1:1!Kembel je krunisao ofanzivu Kostarike u drugom poluvremenu i poravnava na 1:1. Bio je to sjajan udarac, lopta je završila u daljem uglu van domašaja golmana.22.08 (50. minut) - Velika prilika za KostarikuDuarte propušta veliku priliku. Muslera uspeva da odbrani njegov udarac, a u nastavku akcije Duarte ne uspeva da iskontroliše loptu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.08 (50. minut) - Prvi žuti karton na mečuLugano je zakasnio prilikom jednog starta i dobija prvi žuti karton na utakmici.22.04 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeNastavljena je utakmica na "Areni Kastelao", gde se sastaju selekcije Urugvaja i Kostarike. To je prvi meč Grupe D, u kojoj se nešto kasnije sastaju Engleska i Italija.II poluvreme

Foto: Twitter
Foto: Twitter

I poluvreme21.47 - Kraj prvog poluvremenaFudbaleri Urugvaja vode protiv Kostarike sa 1:0, golom Kavanija sa penala.21.43 (44. minut) - Sjajan pokušaj ForlanaForlan je šutirao u završnici prvog poluvremena, ali je golman Navas krajnjim naporom sprečio novi pogodak. Lopta je zakačila jednog od igrača Kostarike i malo je falilo da Forlan lobuje Navasa.

21.42 (43. minut) - Prilika za KostarikuBolanos je odlično izveo korner sa leve strane lopta je proletela kroz peterac. Golman Muslera je loše procenio, ali niko od igrača Kostarike nije stigao da zahvati loptu.21.39 (40. minut) - Miran period, bez uzbuđenjaOd kako su fudbaleri Urugvaja postigli gol pao je tempo igre na "Areni Kastelao". Nema prilika u poslednjih 15 minuta i igra se uglavnom na sredini terena.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

21.22 (23. minut) - Gooooool, Urugvaj vodi 1:0!Kavani precizno izvodi penal i donosi prednost Urugvaju. On je šutirao u desnu stranu, golman Navas ga je pročitao, ali nije uspeo da sačuva svoju mrežu.21.21 (22. minut) - Penal za Urugvaj!Nemački sudija Feliks Brih pokazuje na belu tačku posle povlačenja u kaznenom prostoru Kostarike. Dijaz je povukao Lugana pa Urugvaj ima šansu da povede.21.15 (16. minut) - Kapris najavila trijumf UrugvajaSeksipilna Kapris prognozirala je pobedu reprezentacije Urugvaja i to rezultatom 2:1.

20.15 (16. minut) - Pokušaj KavanijaZapretio je Kavani, ali je njegov udarac bio neprecizan. Urugvaj pojačava tempo.20.14 (15. minut) - Poništen gol UrugvajaNema gola za Urugvaj, pošto je pomoćni sudija signalizirao ofsajd.

21.09 (10. minut) - Jak tempo na startuOštro se igra na startu meča. Međutim, u prvih deset minuta, nije bilo ozbiljnijih prilika.21.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPočeo je okršaj fudbalera Urugvaja i Kostarike u okviru Grupe D svetskog prvenstva u Brazilu.20.55 - Fudbaleri su na terenuUskoro počinje prva utakmica Grupe D između Urugvaja i Kostarike. Trenutno se izvode nacionalne himne.

20.40 - Suarez na klupiPoznate su startne postave, a najbolji fudbaler Urugvaja Luis Suarez meč počinje na klupi i pitanje je da li će uopšte igrati na prvom meču s obzirom na to da je pre Mundijala imao operaciju kolena.Urugvaj: Muslera, Lugano, Godin, Gargano, Rodrigez, Forlan, Stuani, Pereira, Rios, Kavani. Kostarika: Navas, Gonzales, Umana, Borges, Duarte, Bolanos, Kembel, Ruiz, Dijaz, Gamboa, Teheda

TOK MEČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track