IZBEGNUT INCIDENT: Snajperista tražio dozvolu da ubije naoružanu osobu na utakmici Brazil - Hrvatska
Foto: Reuters

Šok na otvaranju

IZBEGNUT INCIDENT: Snajperista tražio dozvolu da ubije naoružanu osobu na utakmici Brazil - Hrvatska

Brazil 2014 -
Lokalni mediji pišu da je snajperista video naoružanog muškarca kako prilazi Dilmi Rusef, predsedniku FIFA Sepu Blateru i generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ban Ki Munu

Brazilska policija objavila je informaciju da je tokom otvaranja Svetskog prvenstva u fudbalu između Brazila i Hrvatske izbegnut veliki incident kada je jedan od policajaca snajperista tražio dozvolu da puca.

Policijski snajperista tražio je od svojih nadređenih dozvolu da upotrebi oružje i puca na naoružanog muškarca koji je prilazio brazilskoj predsednici Dilmi Rusef i drugim zvaničnicima koji su iz lože gledaju prvu utakmicu na Mundijalu.

Policija je saopštila da snajperista nije dobio dozvolu za pucanje, a kasnije se ispostavilo da je sumnjivi muškarac sa oružjem bio drugi policajac. U tom trenutku na stadionu u Sao Paulu je bilo preko 60.000 gledalaca.

Lokalni mediji pišu da je snajperista video naoružanog muškarca kako prilazi Dilmi Rusef, predsedniku FIFA Sepu Blateru i generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ban Ki Munu. Strahujući da je u pitanju terorista prerušem u policijsku uniformu, tražio je dozvolu da puca, ali mu je poručeno da sačeka. Srećom policajac koji je sedeo u sobi sa sigurnostim kamerama prepoznao je sumnjivca kao svog kolegu, pa je izbegnut teži incident.

Sumnjivi policajac nije smeo da bude u zoni u kojoj se nalazio, ali se kasnije ispostavilo da je šetao u potrazi za navodnom bombom, s obzirom da je stigla dojava. Ispostavilo se da je dojava bila lažna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track