TURCI VOLE SRPSKI NAROD: Ataman se ponovo izvinio za ubistvo Zvezdinog navijača
Foto: AP

Uoči meča sa Orlovima

TURCI VOLE SRPSKI NAROD: Ataman se ponovo izvinio za ubistvo Zvezdinog navijača

EP Košarka -
"U sportu nekada ne možete da kontrolišete neke stvari van terena", rekao turski selektor

Selektor košarkaške reprezentacije Turske Ergin Atamana rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Srbije u četvrtom kolu Grupe B Evropskog prvenstva.

U razgovoru sa novinarima u Berlinu na EP, on se još jednom izvinio za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu u novembru prošle godine i dodao da "Turci vole srpski narod".

"Moram još jednom da kažem da nam je veoma žao šta se dogodilo prošle godine u Turskoj. Znate, u sportu nekada ne možete da kontrolišete neke stvari van terena", dodao je on.

Ataman je, nakon što je njegov tim večeras pobedio Nemačku sa 80:75 i tako došlao do druge pobede na EP, rekao i da ih sutra sa Srbijom očekuje teška utakmica.

"Oni su jako dobar tim. Znamo ih jako dobro. Još uvek nisu izgubili na šampionatu, ali smo i mi dobra ekipa, igramo dobru košarku. Nadam se fer-pleju na terenu i van njega".

Turska i Srbija sastaće se sutra od 14.30 u utakmici četvrtog kola Grupe B Evrobasketa. Pobedom protiv Nemačke "podigli smo moral našoj naciji, koja je danas pretrpela veliki udarac ubistvom 20 policajaca, kazao je Ataman i naveo da su "odigrali dobar meč od samog početka".

"Želja nam je da zauzmemo jednu od prve tri pozicije u grupi, a ovo je dobar iskorak ka tome", rekao je Ataman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja