(VIDEO) DRAMA U BERLINU: Italija pobedila Nemačku i sa Srbijom igra za prvo mesto
Foto: AP

Odluka u četvrtak

(VIDEO) DRAMA U BERLINU: Italija pobedila Nemačku i sa Srbijom igra za prvo mesto

EP Košarka -
"Panceri" vodili ceo meč, imali napad za pobedu, ali su se "azuri" izborili za produžetak, koji su ubedljivo dobili

Reprezentacija Italije posle drame i produžetka savladala je Nemačku u četvrtom kolu Grupe B Evrobasketa - 89:82 (17:22, 25:19, 12:18, 22:17, 13:6).

"Azuri" imaju skor od tri pobede i jednog poraza (od Turske), pa će se sutra (14.30) sa Srbijom, koja ima sve četiri pobede, u međusobnom duelu odlučiti o pobedniku grupe.

Da su Nemci danas savladali Italijane, a malo je nedostajalo da tako bude, "orlovi" bi imali zagarantovanu pol-poziciju.

Domaćin je u "Mercedes Benc areni" u Berlinu bolje počeo meči rano stekao značajnu prednost koju je dugo čuvao. Međutim, Italijani su bili strpljivi i u finišu uspeli da anuliraju zaostatak. Poslednji napad u regularnom toku imali su "panceri", Dirku Novickom je ispala lopta, pokupio ju je Denis Šreder, ali je posle ulaza promašio, pa se ušlo u produžetke.

U dodatnih pet minuta gosti su bili daleko bolji i nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika.

Najefikasniji igrač utakmice bio je nemački reprezentativac Denis Šreder sa 29 poena (nijedan u produžetku), uz sedam asistencija i četiri skoka. Dirk Novicki je dodao 14 poena i imao deset uhvaćenih lopti.

Ipak, junak meča bio je Danilo Galinari sa 25 poena i devet skokova, a najveću podršku imao je u Andrei Barnjaniju i Marku Belineliju koji su dodali po 17 poena, dok je Alesandro Đentile ubacio 15.

http://www.youtube.com/watch?v=SRz7_gSp0qk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track