UKRAJINA KOMPLIKUJE SITUACIJU SRBIJI: Miriše obračun Orlova i Azura u osmini finala Evrobasketa!
Foto: Profimedia

iznenađenje

UKRAJINA KOMPLIKUJE SITUACIJU SRBIJI: Miriše obračun Orlova i Azura u osmini finala Evrobasketa!

Eurobasket 2022 -

Košarkaši Srbije su obezbedili plasman na završni turnir Evrobasketa u Berlinu, ali ni blizu nisu informacije ko će im biti rival u osmini finala.

Svakako, prvo treba utvrditi sa kog mesta Srbija putuje iz Praga. Sudeći po igrama, pretpostavka je da će se Pešićevi orlovi vinuti put Berlina kao pobednici grupe D. U tom slučaju za rivala će u prvoj utakmici u Nemačkoj imati četvrtoplasiranu selekciju iz Milana gde igra grupa C.

Iznenađujuće, posle tri kola plasman u Berlin su obezbedile selekcije Grčke i Ukrajine, koje imaju maksimalan učinak. U Berlin bi trebale da se nađu i selekcije Hrvatske i Italije. Upravo jedna od ovih selekcija će na megdan Srbiji.

Grčka i Ukrajina će u četvrtom kolu koje se igra danas odlučiti o prvaku grupe. Večeras igraju i Italija i Hrvatska meč koji mnogo može da odluči kada je krajnji plasman u pitanju. Ukoliko Hrvati trijumfuju, onda je gotovo sigurno da će Italija biti četvrta.

Ipak, kako reče selektor Svetislav Pešić, Berlin je daleko. Pre toga naš nacionalni tim očekuju duelu sa Izraelom i Poljskom, gde treba potvrditi status koji je naš tim izgradio u prva tri kola.

SPECIJALNI IZVEŠTAČI KURIRA IZ PRAGA: Dejan Ignjatović i Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track