VELIKI USPEH MLADIH KRALJEVČANA: Royal Crowns su šamponi Srbije!
Foto: Royal Crowns

Američki fudbal

VELIKI USPEH MLADIH KRALJEVČANA: Royal Crowns su šamponi Srbije!

Ostali sportovi -

Kraljevački dečaci su prvaci Srbije u Američkom fudbalu. Kadeti kluba Royal Crowns su pobedili rezultatom 20:12 vršnjake iz kluba Wild Boars iz Kragujevca u finalu Kadetske U17 Lige Srbije.

Na stadionu pored Ibra odigrana je završna utakmica državnog kadetskog takmičenja, koja je do pred sam kraj bila neizvesna. Tribine nedavno renoviranog Atletskog stadiona su bile popunjene publikom koja je bodrila domaće "Krune" u borbi za titulu šampiona.

Royal Crowns
foto: Royal Crowns

Kraljevski tim je otvorio utakmicu napadom i u dugom drajvu, strpljivo je došao do pred samu end zonu gostiju, a onda i QB-snikom i ostvario prve poene. Nakon toga i pretvaranje je bilo uspešno. Međutim, Kragujevčani su ubrzo uzvratili unoseći loptu u end zonu na sličan način kao i domaćini, ali su bili neuspešni u realizaciji dodatnog poena, pa je rezultat bio 7:6.

Royal Crowns
foto: Royal Crowns

Tvrda igra odbrana oba tima nije dozvoljavala Big-Play napadima. Pa tako, polako pomerajući lance napad kraljevačkog kluba se u drugoj četvrtini opet približio endzoni protivnika i tada je postignut i jedini tačdaun pasom na utakmici. PAT trčanjem je opet bio uspešan, a rezultat se popeo na 14:6 za domaćine

Iako je čak tri puta odbrana “Kruna”, pritiskom na napad “Veprova”, isforsirala fambl, niti jednom napad domaćina nije uspeo da to pretoči u prednost. Kako obično biva, usledila je sportska karma i Kraguječani su poentirali i to baš Big-Play trčanjem od 75 jardi njihovog raningbeka. PAT opet gosti nisu uspeli da postignu, ali su se približili opet aktivnim rezultatom 14:12.

Royal Crowns
foto: Royal Crowns

Neizvesnost i nervoza kod oba tima i otežani uslovi nakon jakog pljuska, doprineli su pravljenju mnogih grešaka oba tima u završnici utakmice. Ipak, Royal Crowns tim je uspeo da organizuje napad bolje i poentira još jednim trčanjem. Ovoga puta pokušaj za dodatne poene je bio neuspešan, ali je rezultat sada bio povećan na 20:12, za Kraljevčane.

Tim rezultatom i pobedom kadeta “Kraljevskih kruna” je okončan susret dva komšijska tima u finalu Kadetske Lige Srbije U17, a za MVP-ija je izabran njihov kvoterbek Mihailo Đokić.

Royal Crowns
foto: Royal Crowns

Trofeje i medalje je sportistima uručio Nikola Davidović, predsednik Srpske Asocijacije Američkog Fudbala.

J. S. / foto: Royal Crowns

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track