VESELI I SATORANSKI IZBACILI AVDIJU I MADARA: Česi bolji od Izraela za plasman u osminu finala EP
Foto: Profimedia

EVROBASKET

VESELI I SATORANSKI IZBACILI AVDIJU I MADARA: Česi bolji od Izraela za plasman u osminu finala EP

Eurobasket 2022 -

Košarkaška reprezentacija Češke plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva pošto je u Pragu pobedila Izrael sa 88:77 (26:17, 27:20, 14:25, 21:15) u utakmici poslednjeg kola Grupe D.

Češka je grupnu fazu takmičenja završila sa dve pobede i tri poraza, koliko ima i Izrael, ali je domaćin prošao dalje zahvaljujući pobedi u medjusobnom duelu.

Košarkaše Češke je do važne pobede vodio Vojćeh Hruban sa 25 poena, 16 je dodao Jan Veseli, dok je Tomaš Satoranski utakmicu završio sa 14 poena, 11 asistencija i osam skokova.

U timu Izraela najbolji je bio Jam Madar sa 16 poena, Tomer Ginat je ubacio poen manje, dok su po 12 poena postigli Deni Avdija i Rafael Menko.

Češka će u osmini finala igrati sa reprezentacijom Grčke, koja je zauzela prvo mesto u Grupi C sa svih pet pobeda.

Košarkaška reprezentacija Grčke pobedila je u Milanu Estoniju sa 90:69 (27:21, 24:15, 26:13, 13:20), u utakmici poslednjeg petog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu.

Grčku je predvodio centar Janis Adetokunbo sa 25 poena, pet skokova i četiri asistencije. On je igrao nepunih 20 minuta pošto je povredio koleno. Kostas Slukas dodao je 11 poena, a Nik Kalates devet.

U ekipi Estonije najefikasniji je bio Sim-Sander Vene sa 19 poena, Janari Joesar dodao je 12 poena i sedam skokova, a sa 12 poena utakmicu je završio i Ker Krisa.

Grčka je takmičenje u grupnoj fazi završila sa svih pet pobeda, a u osmini finala igraće sa četvrtoplasiranom ekipom iz Grupe D. Rasplet u Grupi D biće poznat posle večerašnjih utakmica.

Estonija je takmičenje završila skorom od pobede i četiri poraza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track