DUŠAN IVKOVIĆ: Reprezentacija oslabljenja, ali izvanredno vođena
Foto: Fonet/ABA liga

Polufinale bi bio veliki uspeh

DUŠAN IVKOVIĆ: Reprezentacija oslabljenja, ali izvanredno vođena

Eurobasket -

Proslavljeni košarkaški trener Dušan Ivković rekao je danas da će reprezentacija Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu biti izuzetno oslabljena, ali je ocenio da je tim "izvanredno vođen i treniran".

"Naš tim je izuzetno oslabljen, nismo mogli ni da pretpostavimo. Povrede su deo sporta, to je viša sila. A bilo je i otkaza pod pritiskom nekog jačeg, očigledno je to u ovom slučaju NBA", rekao je Ivković za N1.

Ivković je rekao da, kad bi se odvojio tim koji je otputovao na Evropsko prvenstvo i igrači koji neće učestvovati, ispada da najbolji igrači neće igrati.

Po njegovom mišljenju, veliki uspeh bi bio ulazak u polufinale i borba za medalju.

Ivković je imao reči hvale za selektora Aleksandra Đorđevića, za kojeg je rekao da je "već sada veliki trener".

"Impresionirao me je Saša Đorđević koji nijednog momenta nije ni pokušao da udje u alibi, već je rekao da se ambicije ne menjaju i da veruje u ovaj tim. Djordjević je počeo rano da igra i vrlo rano se nametnuo kao igrač pobednik. Razume igru i već sad je veliki trener", rekao je Ivković.

Evropsko prvenstvo koje se održava u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj počinje danas, a reprezentacija Srbije svoju prvu utakmicu igra sutra protiv Letonije.

Beta

Foto: Fonet/ABA liga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezdaši , gde ćete biti 19. oktobra?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track