BOŠA SE POVLAČI: Tanjević završio trenersku karijeru, jednog od dva kandidata da ga naslede dobro znate
Foto: Fiba.com

vreme je za kraj

BOŠA SE POVLAČI: Tanjević završio trenersku karijeru, jednog od dva kandidata da ga naslede dobro znate

Eurobasket -

Bogdan Tanjević povukao se sa funkcije selektora košarkaške reprezentacije Crne Gore i objavio da završava bogatu trenersku karijeru.

Proslavljeni stručnjak predvodio je sokolove do istorijskog uspeha i plasmana u osminu finala Evrobasketa 2017.

– Košarkaški savez Crne Gore izražava veliku zahvalnost proslavljenom stručnjaku Tanjeviću koji je kao veliki trener proslavio našu državu, a posebnu zahvalnost dugujemo mu za njegovo angažovanje u poslednje tri godine tokom kojih je dao veliki doprinos uspostavljanju sistema u trenerskoj organizaciji, kao i rezultatima A tima, te mlađih reprezentativnih selekcija.

Sa zadovoljstvom želimo da upoznamo javnost da će Tanjević ostati na čelu trenerske organizacije i sa te pozicije doprineti daljoj afrimaciji crnogorske košarke, te edukaciji mladih trenera, stoji u saopštenju KS Crne Gore.

Tanjević je trenersku karijeru započeo u sarajvskoj Bosni, koju je predvodio

do dve titule šampiona Jugoslavije. Bosna je prvi klub sa ovih prostora koja je postala šampion Evrope 1979. godine.

Trenirao je i Kazerta, Trst, Olimpiju iz Milana, sa kojom je prigrabio naslov prvaka u Italiji. Trofej šampiona Savezne Republike Jugoslavije osvojio je sa podgoričkom Budućnosti. Bio je i prvak Francuske sa Asvelom i Turske sa Fenerbahčeom u dva navrata.

Kao selektor predvodio je Jugoslaviju do srebrne medalje na prvenstvu Evrope 1981. godine. Sa Italijom je bio pobednik Evrobasketa 1999, a Turska je pod njegovim vođstvom stigla do srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2010. godine.

Crnogorski mediji prenose da su bivši trener Crvene zvezde Dejan Radonjić i nekadašnji strateg Panatinaikosa Duško Ivanović glavni kandidati za klupu “sokolova” i da se nameću kao logično rešenje. Radonjić je predvodio Crnu Goru na Evrobasketu 2011, dok je Ivanović u više navrata istakao kako mu je želja da preuzme nacionalni tim svoje zemlje.

Kurir sport, Foto: FIBA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo su timovi sa kojim će Zvezda i Partizan Večeras istrčati na teren

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track