HRVAT PUCAO NA AERODROMU U PARIZU: Policajac preplašio putnike po izlasku iz aviona
Foto: Fonet

Nepažnja

HRVAT PUCAO NA AERODROMU U PARIZU: Policajac preplašio putnike po izlasku iz aviona

Francuska 2016 -

Na aeorodromu Šarl De Gol u Parizu hrvatski granični policajac nehotice je opalio hitac iz službenog pištolja.

Dogodilo se to kada je policajac koji je u Fracusku otišao kao hrvatski predstavnik u Frontexu (agencije Evropske unije za bezbednost granica) – stigao na aerodrom.

Prema dostupnim informacijama, policajac je prilikom kontrole zaboravio izvaditi šaržer iz pištolja. Naime, kod ulaska u granični prostor morao je predati deklaraciju za oružje koje je tokom leta bilo odvojeno i od njega i od ostalih putnika.

Ušao je u posebnu prostoriju da reši administrativni deo, a onda je prilikom sigurnosnog pucnja (što je sastavni deo procedure) ispalio metak.

Navodno se prepao i on i ostali koji su bili sa njim u prostoriji, ali nesmotrenošću ipak nikoga nije ugrozio. Ali to ne znači da nakon povratka u Hrvatsku neće odgovarati, no o tome će odlučiti njegovi šefovi, pišu hrvatski mediji.

Naime, zbog evropskog fudbalskog prvenstva u kontigentu Frontexa zajedno sa drugim policajcima iz zemalja članica EU nalaze se i dvojica policajaca iz Hrvatske i njihov je zadatak da pomogmnu oko granične kontrole, pregleda i profilisanja putnika na aerodromima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track