ŠVEDSKA JOŠ NEMA ŠUT U OKVIR GOLA Selektor: Ibrahimović je najbolji napadač kojeg sam ikada video
Foto: Reuters

Čeka se gol

ŠVEDSKA JOŠ NEMA ŠUT U OKVIR GOLA Selektor: Ibrahimović je najbolji napadač kojeg sam ikada video

Francuska 2016 -

Fudbalska reprezentacija Švedske uzda se u Zlatana Ibrahimovića i pored toga što je 34-godišnji napadač retko imao šanse u prva dva kola Evropskog prvenstva.

"Zlatan je jedan od najboljih napadača koje sam ikada video. On je pobednik i ako razočara, mislim da će svi to prihvatiti i razumeti. Svi smo mi ponekad razočarani" - rekao je selektor Švedske Erik Hamren.

Švedska će se u sredu sastati sa Belgijom i najverovatnije će joj biti potrebna pobeda ako želi da se plasira u osminu finala kontinentalnog šampionata u Francuskoj. Hamrenova ekipa je u prve dve utakmice osvojila bod. Protiv Irske je igrala 1:1, dok je od Italije izgubila sa 1:0.

Reprezentativci Švedske nisu postigli nijedan pogodak, a nisu imali ni šut u okvir gola. Jedini gol koji su dali bio je autogol irskog reprezentativca Kjarana Klarka.

Naredni protivnik Belgija ima veliki individualni talenat, ali je upitna timska igra. Belgija je izgubila od Italije sa 2:0, a potom je bila ubedljiva protiv Irske i pobedila 3:0, uz dva gola Romelua Lukakua.

Olakšavajuće za Ibrahimovića može da bude to što defanzivci Belgije Jan Vertongen i Tomas Vermalen imaju pretnju suspenzije zbog žutih kartona, pa to može da ostavi prostor napadaču Švedske.

Utakmica će biti odigrana u sredu od 21.00 u Nici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track