SUDAR DIVOVA U POLUFINALU EP: Francuska udara na Nemačku
Foto: Reuters

Finale pre finala

SUDAR DIVOVA U POLUFINALU EP: Francuska udara na Nemačku

Francuska 2016 -

Nemci bez Gomeza jure duplu krunu, Francuzi im poručuju: Zna se ko je gazda šampionata

Fudbaleri Francuske pokušaće večeras (21.00) da nastave pohod ka tituli šampiona Evrope s receptom iz 1984, kad su takođe kao domaćini prvenstva osvojili titulu. S druge strane, aktuelni šampion sveta, selekcija Nemačke, pokušaće da izbori četvrto finale od ujedinjenja zemlje pre dve decenije.

Gledano po fudbalskim kvalitetima, nominalni gosti na ovom meču trebalo bi da budu blagi favoriti, ali činjenica da ovako važan meč igraju pred svojim navijačima, prvotimcima Francuske daje za pravo da se nadaju borbi za zlato.- Nemačka je aktuelni svetski šampioni i jedan od najkonstantnijih timova na ovom Evropskom prvenstvu, bez obzira na to što će biti oslabljeni neigranjem povređenog Marija Gomeza. Protiv Italije su imali malu krizu, ali u svim ostalim mečevima bili su dominantni. Ipak, mi igramo na domaćem terenu i verujemo u veliku pobedu - kaže trener Francuske Didje Dešan, dok njegov kolega Joakim Lev ističe:

- Izostanak Gomeza veoma nas je poremetio, ali moramo da se prilagodimo toj situaciji i da pronađemo način da se suprotstavimo domaćinu, koji je jako kvalitetan. Ipak, naš cilj je jasan, a to je plasman u finale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track