VALERI BOŽINOV SE NAOŠTRIO: Smršao sam daću 20 golova
Foto: Saša Pavlić

Grize na pripremama Partizana

VALERI BOŽINOV SE NAOŠTRIO: Smršao sam daću 20 golova

Fudbal -

Napadač Partizana konačno doterao liniju i najavljuje da će ove sezone biti uspešniji nego minule, u kojoj je 18 puta bio strelac, ali nijednom u Evropi

Bio je Valeri Božinov minule sezone najbolji strelac Partizana s postignutih 18 golova, a ove sezone sebi je zacrtao da mora postići barem dva gola više. Ako to ne uradi, smatraće da nije bio uspešan.Bugarski internacionalac na pripremama crno-belih u Poljskoj pokazuje da te njegove reči nisu samo prazna obećanja već je evidentno da je unapredio svoju igru.- Osnova svega je da sam smršao pet kilograma i da se sada mnogo lakše i brže krećem po terenu. Mnogo sam eksplozivniji. Prošle godine sam postigao 18 golova, što je dobar učinak, ali sada želim više. Postavio sam nivo ispod kojeg ne mogu da idem. Treniram bolje i jače i želim da pomognem Partizanu. Upravo sam zbog kluba i odlučio da se promenim, ne zbog sebe - kaže Božinov.Nekadašnji fudbaler Juventusa i Fjorentine prošle sezone nije postigao nijedan gol na međunarodnoj sceni, već je mreže rivala tresao isključivo u domaćim okvirima, pa bi, kako kaže, sada voleo to da promeni, mada je, kada je došao Nikola Đurđić, dobio velikog konkurenta u napadu.- Želja mi je da budem jedan od najboljih igrača Partizana i zbog toga sam se uozbiljio. Voleo bih da postignem 20 golova u svim takmičenjima u kojima budemo učestvovali i trudiću se da to ostvarim. Od mene se sada očekuje i da pružim mnogo više u fazi odbrane, a ekipa mora da bude kompaktna jer to zahteva igranje u Evropi, dok je za domaće prvenstvo stvar nešto drugačija - poručuje Božinov.

Na ramenima saigračaBRAŠANAC ODIGRAO 200. MEČ ZA PARTIZANZamenik kapitena Partizana Darko Brašanac odigrao je u Poljskoj protiv ekipe Legije 200. meč u dresu Partizana, a saigrači su odlučili da taj veliki jubilej proslave s njim. Naime, juče posle treninga na terenima hotela u kojem borave crno-beli bilo je organizovano zajedničko fotografisanje i tom prilikom prvotimci srpskog vicešampiona podigli su svog saigrača na ramena, čime su pokazali da u ekipi vlada odlična atmosfera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track