(VIDEO) SELEKTOR HRVATSKE BESAN ZBOG INCIDENTA: To nisu uradili navijači, već teroristi
Foto: Reuters

Rakitić se boji drakonske kazne

(VIDEO) SELEKTOR HRVATSKE BESAN ZBOG INCIDENTA: To nisu uradili navijači, već teroristi

Francuska 2016 -

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske osudio je divljanje njihovih navijača na utakmici protiv Češke na Evropskom prvenstvu i dodao da je prekid u završnici susreta poremetio njegovu ekipu

"Ovo nisu hrvatski navijači nego teroristi. Ono što mene boli jeste što država neće da se izbori s tim. To je teroristički čin njih desetorice, nema ih više. Nadam se da će biti identifikovani i da će završiti gde im je mesto. Oni nisu zaslužili da budu na tribinama, uništili su sve što smo uradili", rekao je Čačić posle utakmice.

Današnja utakmica drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva između Hrvatske i Češke, koja je završena 2:2, bila je prekinuta na oko pet minuta u završnici susreta zbog bakljade i ubacivanja pirotehničkih sredstava hrvatskih navijača na teren.Evropska fudbalska unija (Uefa) je najavila da će pokrenuti disciplinski postupak, a u Fudbalskom savezu Hrvatske se čak pribojavaju i izbacivanju sa šampionata.

"Najradije bih pričao o fudbalu. Čestitam igračima na dobroj igri, na zasluženom vođstvu.... Malo nas je poremetio povreda Luke Modrića i onda se još dogodio taj prekid. Siguran sam da se odgovorni za to smješkaju u foteljama. To je nešto što ne koristi našoj zemlji, našim ljudima i igračima koji s ponosom nose dres", rekao je Čačić.

Reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić izrazio je nadu da nacionalna selekcija neće biti izbačena sa prvenstva Evrope zbog divljanja navijača.

"Sudija je razmišljao da prekine utakmicu... Onda bi bilo još većih problema, ovako smo bar završili utakmicu. Tužno je reći, ali više mira imamo kad igramo prijateljske utakmice ili u gostima. Ne znam što bi pametno rekao," rekao je Rakitić i dodao:

"I šta sada? Treba videti hoćemo li uopšte igrati protiv Španije, možda nas oterati ući. Više ljudi je uz reprezentaciju nego što nije, nadam se da će Uefa to uzeti u obzir i neće nas izbaciti s EP", dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track