STEFAN ŠĆEPOVIĆ: Ne želim da me upoređuju sa Mesijem i Ronaldom
Foto: Realsporting.com

Rešeta mreže

STEFAN ŠĆEPOVIĆ: Ne želim da me upoređuju sa Mesijem i Ronaldom

Fudbal -
Srpski internacionalac postigao het-trik i ušao u istoriju kluba iz Hihona pošto je na pet uzastopnih mečeva bio strelac

HIHON - Hihon je u transu, fudbalska Španija u čudu.

Da su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo u centru pažnje medija sa Iberije to je odavno poznata stvar, ali retko ko je očekivao da će Stefan Šćepović biti igrač o kome bruji Španija.

Sa tri pogotka, prvim het trikom, srpski internacionalac je ušao u istoriji Sportinga iz Hihona pošto je na petoj uzastopnoj utakmici postigao pogodak. Stariji od braće Šćepović je stigao do cifre od osam pogodaka u prvih sedam kola Segunde i svoj tim učvrstio na prvoj poziciji.

Navijači u Hihonu su impresionirani, a na sve češće usporedbe sa Mesijem i Ronaldom kada je broj golova u pitanju, srpski internacionalac spušta loptu na zemlju i kaže da ne želi da ga upoređuju sa drugima.

"Drago mi je da sam postigao tri pogotka, ali mi je još draže što je moj tim pobedio. Ovaj meč je gotov i već od sutra moramo da se okrenemo narednom duelu protiv Numansije. Moramo da nastavimo ovako i zadržimo ovaj nivo", skromno je prokomentarisao pobedu 3:2 protiv Eibara Šćepović.

Stadion "El Molinjon" je po završetku meča skandirao "Stefan, Stefan", a gotovo da ne prođe meč a da novinari ne upitaju Šćepovića šta misli o tome što su njegove cifre slične onima koji su do sada ostvarili Mesi i Ronaldo. Srpski napadač je postigao osam pogodaka, isto koliko i Mesi u Primeri, ili Dijego Kosta napadač Atletiko Madrida, dok je Ronaldo do sada bio strelac šest pogodaka u prvenstvu Španije.

Brojke govore da je prema procentu uspešnosti i broju postignutih golova Šćepović na prvom mestu sa osam pogodaka iz 12 pokušaja (66 odsto), Dijego Kosta iz Atletika je postigao isti broj golova, ali posle 20 udaraca (40 odsto), dok je Mesi svojih osam komada ubacio posle čak 34 upućena šuta (23 odsto). Kristijano Ronaldo ima daleko najmanji procenat, pošto se šest puta upisao u listu strelaca posle čak 59 pokušaja (9,83 odsto).

"Moram da pohvalim navijače, nikada nisam doživeo ovacije kao sada. Ne bih da me upoređuju ni sa kim. Ja sam ovde da radim za tim i uspeh tima je bitniji od broja mojih golova", rekao je Stefan Šćepović.

Šćepović je sredinom jula prosleđen iz Partizana na jednogodišnju pozajmicu u Hihon, sa opcijom da produži saradnju na tri godine ukoliko zadovolji čelnike španskog kluba. S obzirom na dosadašnji skor jasno je da su čelnici Partizana žestoko pogrešili kada su se olako odrekli usluga starijeg Šćepovića.

http://www.youtube.com/watch?v=_lmHSWXMPnA
http://www.youtube.com/watch?v=Jk6swQRrqsU
http://www.youtube.com/watch?v=iEUB0juQRNU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track