BUŠNI: Real blizu obaranja negativnog rekorda po broju primljenih golova
Foto: Fonet

Štede na odbrani

BUŠNI: Real blizu obaranja negativnog rekorda po broju primljenih golova

Fudbal -
Kraljevski klub na poslednjih 11 utakmica na svom terenu primio barem jedan pogodak i na dobrom putu je da obori sopstveni rekord od pre 15 godina kada je na 14 utakmica uzastopno vadio loptu iz mreže

MADRID - Ekipi Reala iz Madrida ne cvetaju ruže na startu nove sezone u Primeri, iako su doveli najskuplje pojačanje u istoriji fudbala.

Jedan od glavnih razloga je činjenica da imaju lošu odbranu i na pragu su obaranja negativnog rekorda po pitanju primljenih golova na domaćem terenu.

Real je na poslednjih 11 utakmica odigranih na "Santjago Bernabeu" primio po jedan pogodak, a u svim mečevima je branio Dijego Lopez. To je druga najgora serija "Kraljevića", pošto je rekord ostvaren u sezonama 1998/99 - 1999/2000 kada su na 14 uzastopnih utakmica kod kuće vadili loptu iz mreže.

Tokom ovog perioda Real nije gubio utakmice kod kuće, sve do ovog vikenda kada je Atletiko ozvaničen kao vladar Madrida. Prethodni poraz doživljen je od Barselone u decembru 2011. godine. Ipak, zabrinjava i činjenica da su Betis i Hetafe prvi stigli do gola na "Bernabeuu".

S obzirom na situaciju sa Ikerom Kasiljasom, koji dugo ne brani, a prema poslednjim informacijama je na pragu odlaska iz kluba, ostaje pitanje da li Real ima para da kupi golmana renomea svog imena. Madriđani posle sedam kola već zaostaju pet bodova za Barselonom i Atletikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track