Filip Kasalica: Razumem Pečnika, igramo pod stresom
Foto: Saša Pavlić

Igrač Zvezde o odnosu fudbalera i Delija

Filip Kasalica: Razumem Pečnika, igramo pod stresom

Fudbal -
Dečko je bio iskren kad je rekao da se plaši, ali razumem i navijače Zvezde, koji već šest godina čekaju titulu

Žive s pritiskom.Fudbaler Crvene zvezde Filip Kasalica (25) tvrdi da će utakmica protiv Novog Pazara biti meč istine za njega i ostale igrače crveno-belih. Brzonogi napadač crveno-belih deli mišljenje saigrača Nejca Pečnika, koji je izjavio da ekipa ima strah od navijača i da trpi ogroman pritisak zbog toga.- Crvena zvezda je u krizi. Imamo čak tri poraza, a liga praktično tek što je počela. Sada je potrebno da se svi zajedno okupimo oko istog cilja, a on je titula. Stvar je vrlo jednostavna. Iz krize se izlazi jedino pobedama, nema tu mnogo filozofiranja - tvrdi Kasalica za Kurir i dodaje:- Utakmica protiv Novog Pazara biće pod moranje, a takve su najteže. Biće to meč istine za sve nas, ključni i prelomni susret za Crvenu zvezdu i nastavak prvenstva.Nejc Pečnik je u Sloveniji otkrio da se fudbaleri Crvene zvezde plaše Delija i njihovih uvreda i da zbog toga pružaju svega 40 odsto svojih mogućnosti.- Iskreno, ja se ne plašim, ali osećam ogroman pritisak! Video sam Nejcovu izjavu. Dečko je bio iskren. Stranac je i sigurno mu je sve još čudnije nego nama. S druge strane, razumem i navijače. Nismo uzeli titulu šest godina, isfrustrirani su i nemaju strpljenja.Crvena zvezda na papiru deluje moćno, ali na terenu fudbaleri deluju kao razbijena vojska.- Mi smo skup dobrih pojedinaca, ali nismo tim. Krajnje je vreme da se skockamo. Mislim da je sreća što nam Partizan nije pobegao na tabeli. Imaju četiri boda više, a to se lako stiže. Za tri kola je derbi, eto nam prilike da se operemo - jasan je Kasalica.

Ne vole manekene... Navijači Crvene zvezde
Ne vole manekene... Navijači Crvene zvezde

Crna Gora dobija na VemblijuFilip Kasalica sa reprezentacijom Crne Gore sutra igra važnu utakmicu kvalifikacija za Mundijal protiv Engleske na Vembliju:- Protiv Engleza igramo najvažniju utakmicu. Predsednik Dejan Savićević tražio je od nas da budemo hrabri na Vembliju. Tri puta je Crna Gora igrala sa Engleskom i tri puta remizirala. Očekujem iznenađenje i pobedu. Pored nas i Engleza u Brazil hoće Ukrajinci i Poljaci.

Sudije ne poštuju ZvezduFilip Kasalica smatra da Crvena zvezda ima loš tretman u sudijskoj organizaciji.- Sudije godinama ne poštuju Zvezdu! Arbitar Anđelovski nije svirao čist penal nada mnom protiv Čukaričkog. Pre toga je seckao igru i radio sve na našu štetu. Detalje mog razgovora s njim ne bih iznosio u javnost. Ne tražim ovim alibi, jer sudije nisu glavni krivci za našu krizu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track