Zoran Filipović: U moje vreme tukli su igrače

Bivši igrač Zvezde o polupanim automobilima

Zoran Filipović: U moje vreme tukli su igrače

Fudbal -
Pre 11 godina navijači su nam upali na trening i tad je nastradao Branko Bošković, koji je samo hteo da smiri strasti

Istorija se ponavlja.Bivši trener Crvene zvezde Zoran Filipović smatra da uprava kluba i predsednik Dragan Džajić što pre moraju da srede nezdravu situaciju na Marakani. Polupani automobili i usijana atmosfera između fudbalera i navijača je nešto sa čime se Filipović sreo pre 11 godina.Radile i bejzbolkeGrupa huligana je posle poraza Zvezde u Novom Sadu uletela na trening sa fantomkama, naoružana štanglama i bejzbol palicama, te fizički nasrnula na igrače. Porazbijali su veliki broj automobila, a igrač Branko Bošković dobio je batine iako je samo pokušavao da smiri situaciju.- Sećam se vrlo dobro šta se desilo tog marta 2002. godine. Završili smo trening, kad su navijači upali. Došlo je do fizičkog obračuna, a najdeblji kraj izvukao je Bošković. Posle toga došlo je do revolta u svlačionici. Mnogi igrači hteli su da odu iz kluba - prisetio se za Kurir Filipović i dodao:- Tad je važnu ulogu odigrao predsednik Dragan Džajić, ali je i uprava bila jedinstvena. Održano je nekoliko sastanaka s fudbalerima i navijačima. Situacija se posle toga smirila.Zoran Filipović podseća da je sadašnja situacija u Crvenoj zvezdi nikad gora, ali da očekuje da Džajić ponovo sredi stvar.

- Sad je Crvena zvezda u rezultatskoj krizi i krizi upravljanja. To je tako već nekoliko godina. Titule nema šest godina, dug je ogroman, ispali su iz Evrope... Ne podržavam ono što su uradili huligani. Ceo svet nam se smeje jer cela Evropa čita kako su polupani automobili Zvezdinih igrača. Mislim da je sve to posledica lošeg stanja u državi. Džajiću je sad deset puta teže nego pre 11 godina.Utvrditi odgovornostBivša legenda Crvene zvezde i Benfike kaže da bi moralo na Marakani da se zna „ko kosi, a ko vodu nosi“.- Treba uraditi dubok rez! Da se zna ko je glavni i ko vodi politiku kluba. Da uradimo ono što se radi na zapadu, u Milanu, Bajernu, Realu... Tamo ne postoji kolektivna odgovornost. Da se vidi ko je odgovoran za ovo stanje. Da li je to predsednik, potpredsednici, direktor ili trener. Ovo je veliki zadatak za rukovodstvo. I još nešto. Crvena zvezda nikad slabijem Partizanu svojim kiksevima daje kiseonik. Da nisu arčili bodove, danas bi bili prvi - jasan je Filipović.

Scena zločina... Polupani automobili fudbalera Zvezde
Scena zločina... Polupani automobili fudbalera Zvezde

Stradao... Branko Bošković
Stradao... Branko Bošković

Policija na treninguFudbaleri Crvene zvezde su i u sredu po podne trenirali u prisustvu policijske patrole, koja je obezbeđivala parking na Marakani.Dva policijska džipa interventne jedinice čuvala su parking s vozilima kako se incident s razbijanjem automobila prvotimaca crveno-belih ne bi ponovio. Izabranici trenera Slaviše Stojanovića pripremaju se za subotnji okršaj 9. kola s Novim Pazarom.

Biće rez u igračkom kadruZoran Filipović smatra da se na sednici Skupštine kluba 25. oktobra neće desiti velike promene, ali je ubeđen u to da će u zimskom prelaznom roku otići dosta igrača „bundžija“.- Nažalost, nisam optimista kad je taj sastanak u pitanju. Mislim da se tamo ništa neće desiti. Na polusezoni očekujem duboke rezove u igračkom kadru. Dosta igrača moraće da ode - smatra Filipović.Stojanović nije liderZoran Filipović ne želi da kritikuje trenera crveno-belih Slavišu Stojanovića, ali smatra da on nije dorastao za klupu tima s Marakane:- Trener nije upoznat s realnošću srpskog fudbala. Negativno je počeo sezonu, a i nije lider u svlačionici. Za očajne rezultate snosi debeli deo krivice iako je činjenica da se nije pitao za pojačanja. Napravio je mnogo promena u zadnjoj liniji i napadu, što je dokaz da i danas luta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track