Siniša Mihajlović: Neću u Italiju dok ovde ne završim!
Foto: Dado Djilas

Intervju, selektor Srbije ne želi da priča o Seriji A

Siniša Mihajlović: Neću u Italiju dok ovde ne završim!

Fudbal -
Iz poštovanja prema ljudima iz FSS, ali i kolegama iz Katanije i Lacija, ne mogu da odgovaram na pitanja o budućem angažmanu

Spreman da ostane.Siniša Mihajlović prati najave italijanskih medija o preuzimanju klubova iz Serije A, ali prednost daje pregovorima s Fudbalskim savezom Srbije, uz uslov da o ostanku razgovara s ljudima od poverenja, kao što su to Tomislav Karadžić i Zoran Laković.Šta je istina od toga što su za 24 sata Italijani napisali da ste odbili Kataniju i da ćete prihvatiti ponudu Lacija?- Neću da odgovaram na ta pitanja iz poštovanja prema poslu koji još obavljam, prema FSS, tim klubovima i kolegama koji rade u pomenutim ekipama.Karadžić vam zamera što svoj ostanak uslovljavate njegovim ostankom u Savezu?- Nikad nisam rekao da ću ostati, već da ću pregovarati s ljudima kojima verujem, pa možda se i ne dogovorimo na kraju, ko zna. Karadžića poznajem više od 20 godina, Lakovića mnogo manje, ali sam se tokom poslednjih godinu i po dana uverio kakvi su to ljudi. Nema u mojim rečima ništa neobično, jer i kad preuzimam klub, uvek gledam s kakvom ću upravom da sarađujem.Da li znate da svojom podrškom Karadžiću iritirate navijače Crvene zvezde?- Moja namera nije da bilo koga iritiram. Ako se oni tako osećaju, to nije moj problem. Imam pravo na svoje mišljenje i želim slobodno da ga iznosim.Pre ste negirali važnost rang-liste FIFA, a kako sad gledate na nju kad je vaša ekipa napredovala za 15 mesta?- Nikad nisam negirao važnost rang-liste, samo nisam razumeo njeno isticanje u medijima dok se tim stvarao. Ako se sećate, ja sam pred utakmicu s Hrvatskom i Belgijom govorio da su to bolje reprezentacije, jer se to vidi i na FIFA. Dakle, uvažavao sam je. Drugo, nijednu utakmicu nismo odigrali kompletni, što dokazuje moj stav od dolaska na mesto selektora da nema standardnih igrača, već da funkcionišemo kao tim.

Žao mi je ŠtimcaŠta mislite o odlasku Igora Štimca?- Žao mi je Štimca. On je s ovim timom Hrvatske izvukao maksimum. Uspeo je da bude ispred nas, što je bilo i realno, s obzirom na kvalitet njihove reprezentacije i činjenicu da su već bili formirani. Nije bilo realno da budu ispred Belgije. Kako god, nadam se da će Hrvatska izboriti plasman na SP.

Ne plašim se nikog posle bombardovanjaDa li se vi sećate sličnih problema s navijačima koji su vam upadali na treninge dok ste igrali za Lacio?- Sećam se, mada se nikad nisam bojao fizičkog sukoba. Toliko toga sam već bio doživeo tokom karijere da me ništa nije moglo uplašiti. Šta je to naspram situacije u kojoj sam ja na terenu, a bombarduju mi zemlju. Ne čujem se sa roditeljima sedam dana i ne znam šta je s njima. Odem na trening i poželim da traje 24 sata samo da ne razmišljam o onome što se dešava u Srbiji. Posle tog iskustva sam shvatio šta su pravi problemi.

Briga me ako je Neven Subotić protiv meneZamišljate li mogućnost da zaigrate sa selekcijom Republike Srpske, koju predvodi Neven Subotić?- Mi u FSS želimo da se odigra meč sa Srpskom, ali još ne znamo kad će se steći svi uslovi. Ako do toga dođe za vreme mog mandata, neće mi biti bitno ko će igrati za njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track