PALO ISTORIJSKO RUKOVANJE: Tole Karadžić i Fadilj Vokri razgovarali u Cirihu
Foto: FIFA

Spojio ih Sep Blater

PALO ISTORIJSKO RUKOVANJE: Tole Karadžić i Fadilj Vokri razgovarali u Cirihu

Fudbal -
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije sastao se sa delegacijom s Kosova i Metohije na čijem je čelu bio Fadilj Vokri

CIRIH - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić sastao se danas sa predsednikom Međunarodne fudbalske organizacije (FIFA) Sepom Blaterom i predsednikom takozvanog Fudbalskog saveza Kosova Fadilja Vokrija u "kući fudbala" u Cirihu.

Na sastanku je dogovoren dalji rad na potencijalima promocije fudbala na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se na kraju pronađe zajednički prihvatljivo rešenje.

Dogovoreno je da se krajem novembra organizuje novi sastanak, a pred sednicu Izvršnog komiteta FIFA koji će zasedati 4. i 5. decembra.

Pored Tomislava Karadžića sastanku u Cirihu prisustvovali su i potpredsednik FSS Ivan Ćurković, kao i generalni sekretar Zoran Laković.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da je današnji sastanak u Cirihu bio uobičajen i da zahtevi Kosova da igraju utakmice sa nacionalnim simbolima nisu prihvaćeni.

"To je bio jedan uobičajeni sastanak. Oni i dalje traže da igraju zvanične utakmice, kvalifikacije, koje će sadržati sve, himnu i nacionalna obeležja, što apsolutno nije prihvaćeno i neće biti dok Ujedinjene nacije ne prime Kosovo. To im je stavljeno do znanja, jednostavno nemaju pravni osnov", rekao je Karadžić.

FIFA je ranije u Japanu donela odluku da Kosovo može da igra prijateljske utakmice bez nacionalnih obeležja, a Karadžić je najavio da će se razgovori u tom pravcu nastaviti.

"Ostavili smo to za kraj novembra iz prostog razloga jer imamo okvir za te razgovore predložen od naše Vlade i mi smo u stalnom kontaktu sa državnim organima", kazao je Karadžić.

Prvi čovek FSS-a je naveo i da se sa čelnicima FIFA razgovaralo i o nastavku saradnje u oblasti infrastrukture.

"Prvo smo sa čelncima FIFA razgovarali oko nastavka saradnje i podrške u oblasti infrastrukture. To sve ide po planu i poštuju se raniji dogovori", rekao je Karadžić.

FIFA je saopštila da su srpski i kosovski savez vodili "plodonosne" razgovore i da će novi sastanak biti krajem novembra uoči Izvršnog odbora te organizacije, koji je zakazan za 4. i 5. decembar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track