VILMOTSOV ULTIMATUM FUDBALERIMA: Igrajte ili nema SP
Foto: AP

Selektor Belgije traži od svojih pulena da poprave formu

VILMOTSOV ULTIMATUM FUDBALERIMA: Igrajte ili nema SP

Fudbal -
Najbolji belgijski fudbaleri Danijel van Bujten, Tobi Aldervireld, Musa Dembele i Tomas Vermalen ne igraju u svojim klubovima, baš kao i Kevin de Brujn

BRISEL - Selektor belgijske fudbalske reprezentacije Mark Vilmots upozorio je svoje igrače da će propustiti Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine ako se ne izbore za bolji status u klubovima.

Belgijanci su posle poraza od Kolumbije (2:0) doživeli novi neuspeh i to od reprezentacije Japana (2:3).

"Prvo moramo da rešimo problem statusa igrača u klubovima. Zavisićemo od izbora fudbalera, koji će u tom trenutku biti standardni u svojim ekipama. Posedujemo kvalitet, ali on zahteva utakmice. Teško je biti u formi ako ne igraš i sediš na tribinama", rekao je Vilmots.

Najbolji belgijski fudbaleri Danijel van Bujten (Bajern), Tobi Aldervireld (Atletiko Madrid), Musa Dembele (Totenhem) i Tomas Vermalen (Arsenal) ne igraju u svojim klubovima, baš kao i Kevin de Brujn koji nije u prvom planu menadžera Čelsija Žozea Murinja.

Reprezentacija Belgije plasman na SP u Brazilu izborila je nakon što je ubedljivo osvojila prvo mesto na tabeli kvalifikacione grupe A, ispred Hrvatske, Srbije, Škotske, Velsa i Makedonije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track