KOLIKO JE REALNO: Navijači Dinama i Hajduka gledaju derbi sa iste tribine

Plan

KOLIKO JE REALNO: Navijači Dinama i Hajduka gledaju derbi sa iste tribine

Fudbal -
Najvatrenije pristalice najpopularnijih hrvatskih klubova time će izraziti neslaganje sa merama koje u cilju sprečavanja nasilja na utakmicama sprovode Vlada i HNS

Uoči najvećeg derbija hrvatskog fudbala između Dinama i Hajduka u nedjelju u 15 sati na Maksimiru najvaternije pristalice dva kluba Bed Blu Bojsi i Torcida dogovorili su se da navijaju sa iste tribine i tako prkose hrvatskoj Vladi i fudbalskom Savezu, koji su u cilju sprečavanja incidenata na tribinama nedavno uveli vaučere za navijače gostujućeg kluba.

Domaći navijači će pomoći rivalima da uđu na istočnu tribinu, s koje će zajedno prkositi vodstvu HNS-a, a strahuje se da bi takav scenario mogao dovesti do provokacija i velikih sukoba tokom meča. S obzirom da su se navijači dogovorili da putuju bez obeležja, policija je prilično nemoćna. Najavljuju se policijske blokade u Lučkom, ali navijači Hajduka planiraju i tome doskočiti raspršivanjem u Karlovcu, odakle bi na razne načine, pa i automobilima prijatelja iz redova BBB-a, nesmetano došli do Maksimira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track