BUŠE I RUŠE: Vokri ne bira sredstva da slomi otpor Srbije!
Foto: Fonet

Albanci s Kosova rade za svoju stvar

BUŠE I RUŠE: Vokri ne bira sredstva da slomi otpor Srbije!

Fudbal -
Poseta Parizu Predsednik nepriznatog FS Kosova preko državnih organa Francuske lobira da Platini okrene leđa našem savezu

FIFA popustila, ne i UEFA.Predsednik takozvanog FS Kosova Fadilj Vokri i ministar sporta te nepriznate države Memli Krasnići pokušali su preko državnih organa Francuske da izvrše pritisak na predsednika UEFA Mišela Platinija. Kosovska delegacija ovih dana boravi u Francuskoj, a glavni cilj je omekšanje tvrdog stava Platinija kad je FS Kosova u pitanju.Prijem u FS FrancuskeKrasnićija i Vokrija primio je zamenik predsednika FS Francuske Bernar Desumer, preko koga su pokušali da lobiraju za svoju stvar kod Mišela Platinija, te da ugovore sastanak s njim na proleće. Mediji iz Prištine pišu da su sastanci urodili plodom i da je Francuska obećala pomoć kosovskom sportu.Prema informacijama Kurira, Mišel Platini odbio je bilo kakav kontakt s Vokrijem, istakavši opšte poznatu stvar - FS Kosova biće primljen u UEFA onog dana kad Ujedinjene nacije budu priznale tu državu.Blater već poklekaoNa sastanku FIFA u Brazilu u petak 5. decembra trebalo bi da se razgovara o mogućnosti da se FS Kosova dozvoli igranje prijateljskih utakmica bez isticanja državnih simbola. Predsednik FIFA Sep Blater blagonaklonije gleda na status FS Kosova od Mišela Platinija i UEFA.Kako Kurir saznaje, FS Srbije odmah je oštro reagovao i uputio protest u sedište FIFA u Lozani. Konačnu odluku FIFA bi trebalo da donese 10. januara, kad je u Švajcarskoj planiran sastanak ljudi iz nepriznatog FS Kosova i delegacije FS Srbije, koju bi trebalo da predvode novi predsednik i novo rukovodstvo.

Lome ga... Mišel Platini
Lome ga... Mišel Platini

OpozicijaVOKRIJA VODI LIČNI INTERESPredsednik FK Priština Remzi Ejupi kaže da na današnjem Kosovu ne postoje ni najminimalniji uslovi za odigravanje jedne međunarodne utakmice.- Vokrija i njegove saradnike vodi samo lični interes. Oni rade za svoju korist, a ne za dobrobit fudbala na Kosovu. Čak i ako nam dozvole da igramo prijateljske utakmice, to ništa ne menja u kosovskom fudbalu. Iz dana u dan tonemo sve više, a novca je sve manje. Nijedan stadion ne ispunjava uslove za međunarodni meč. Treba nam najmanje milion evra za međunarodni meč. Gde da nađemo taj novac? - pita se Ejupi.

Realno stanje stvariSAMO KLADIONICE U PLUSUTrener Uroševca i univerzitetski profesor Bilbil Sokoli smatra da FS Kosova greši kad traži odigravanje međunarodnih utakmica.- Dozvolom da igramo prijateljske utakmice ništa ne dobijamo. To može da posluži samo kladionicama i onima koji se klade. Treba promeniti način delovanja. Mora da se ide u Brisel i da se normalizuju odnosi između Prištine i Beograda - smatra Sokoli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track