DŽAJIĆ: Mene zanima samo titula
Foto: Nebojša Mandić

Neophodna pojačanja

DŽAJIĆ: Mene zanima samo titula

Fudbal -
Džajić je ocenio da letos nije bilo realno da se nešto više učini na evropskoj sceni, a naglasio je da ne može da prežali eliminaciju u nacionalnom kupu

BEOGRAD - Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić rekao je da crveno-beli ne moraju da budu prvaci Srbije, ali da njega zanima samo titula.

Džajić je ocenio da letos nije bilo realno da se nešto više učini na evropskoj sceni, a naglasio je da ne može da prežali eliminaciju u nacionalnom kupu.

"Zvezda ne mora da bude prva, ali mene zanima samo titula. To je naša obaveza prema Crvenoj zvezdi", kazao je, između ostalog, Džajić.

Trofejni srpski klub letos je ispao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a Džajić smatra da Crvena zvezda, s obzirom na situaciju u kojoj se tada nalazila, nije mogla više da uradi.

"Možda smo mogli da prođemo i Černomorec, ali nismo mogli ni da pomišljamo na nešto ozbiljnije u Evropi. Počeli smo pripreme bez trenera, nismo imali igrače...Zato smo morali da ih kupujemo do poslednjeg dana prelaznog roka. Takmičarska sezona je počela i nije bilo vremena da se tim uigra", podsetio je legendarni fudbaler Crvene zvezde.

Džajić je istakao da mu je teško palo što klub drugo proleće zaredom neće igrati u nacionalnom kupu.

"To ne mogu da prežalim. A ispali smo zato što su igrači koji su tražili raskid ugovora stvorili lošu atmosferu u ekipi. Zbog toga sam kivan na njih. Ne zanima me ko ih je savetovao da to urade baš u tom trenutku. Oni su punoletni i znaju šta to znači", rekao je Džajić.

Prvi čovek crveno-belih dodao je da ekipa mora da ima dobre pripreme za prolećni deo sezone, da se, kako je istakao, "ne borimo za prvo mesto kroz priču i reči, nego delom".

"Na narednoj sednici Upravnog odbora trener Stojanović i sportski direktor Stojadinović podneće izveštaj o jesenjoj sezoni, pa ćemo na osnovu toga da preduzmemo određene mere. U svakom slučaju, neka pojačanja su nam neophodna", kazao je, između ostalog, Džajić.

Crvena zvezda je jesenji deo sezone u Superligi Srbije završila na drugom mestu sa bodom zaostatka za vodećim šampionom Partizanom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track