SPORT I PRAVOSLAVLJE: Veroučitelj iz Novog Pazara kapiten lokalnog fudbalskog tima
Foto: OFK Ras

Podučava i na terenu

SPORT I PRAVOSLAVLJE: Veroučitelj iz Novog Pazara kapiten lokalnog fudbalskog tima

Fudbal -
Duhovni život u sportu je izuzetno važan, a meni daje osnov za dalji rad i napredak, rekao je Velibor Bacić

NOVI PAZAR - Velibor Bacić, veroučitelj iz Novog Pazara, već godinama uspešno daje lep primer omladini.

Naime, osim svog posla svakodnevno nalazi vremena za sport i već nekoliko sezona nastupa kao igrač lokalnog Omladinskog fudbalskog kluba Ras, gde je i kapiten.

"Nije mi naporno, naprotiv, uživam u svakom trenutku provedenom na terenu. Fudbal je moja ljubav od detinjstva. Vremenom sam i pronašao sebe kao pravoslavca, završio Prizrensku Bogosloviju u Nišu i postao veroučitelj u ovdašnjoj osnovnoj školi. To me zaista ispunjava i čini srećnim. Duhovni život u sportu je izuzetno važan, a meni daje osnov za dalji rad i napredak."

Velibor sa ponosom ističe da je njegov klub postao ovogodišnji jesenji prvak u Gradskoj ligi Kraljevo.

Klub OFK Ras predvođen trenerom Vladanom Čolovićem neprekidno raste i nije baziran ni na kakvoj vrsti materijalnih plaćanja. Imaju i svoj podmladak koji već sad predstavlja pravu riznicu mladih talenata.

Ovaj klub ima svetlu budućnost, imamo dosta talentovanih mladih ljudi, spremnih da napreduju, kako u duhovnom, tako i u sportskom životu - kaže ovaj skromni dvadesetdevetogodišnjak.

Napomenuo je i da je OFK Ras izuzetno mlad klub, ali klub sa vizijom i perspektivom! A to je po njegovom mišljenju i najvažnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track