PROKLETSTVO LIVERPULA: Prvo mesto na Božić znači gubitak titule
Foto: Reuters

Ukleti klub sa Enfilda

PROKLETSTVO LIVERPULA: Prvo mesto na Božić znači gubitak titule

Fudbal -
Premijer ligu u poslednje četiri godine osvajao je tim koji je Božić po gregorijanskom kalendaru dočekao na prom mestu. Poslednja ekipa kojoj to nije pošlo za nogom je upravo Liverpul i to u sezoni 2008/09

LIVERPUL - Posle punih pet godina fudbaleri Liverpula nalaze se na čelnoj poziciji Premijer lige i kao lideri čekaju Božić, ali ne bi se moglo reći da su srećni zbog toga.

Tim sa "Enfild rouda" poslednjih godina i decenija prati zla kob da prvo mesto na Božić znači gubitak titule.

Premijer ligu u poslednje četiri godine osvajao je tim koji je Božić po gregorijanskom kalendaru dočekao na prom mestu. Poslednja ekipa kojoj to nije pošlo za nogom je upravo Liverpul i to u sezoni 2008/09.

Tačnije, Liverpul je propustio da osvoji titulu u zadnja tri slučaja kada je dočekao Božić na prvom mestu, i to u sezonama 1990/91, 1996/97 i navedena 2008/09.

Da li će ova generacija "Redsa" koju predvodi sjajni Luis Suarez uspeti da prekine prokletstvo videće se već u četvrtak kada na "Etihadu" lidera dočekuje trećeplasirani Mančester siti. Poslednje tri utakmice ove dve ekipe završene su nerešenim rezultatom 2:2, a gosti iz Liverpula uzdaju se da će na čuvenom "Boksing deju" Suarez nastaviti svoj niz. Od povratka na teren Urugvajac je na 12 mečeva postigao čak 19 pogodaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track