GVARDIOLA PRIZNAO: Mesi je bio zvezda u Barsi, a ne ja
Foto: Reuters

Trener Bajerna o svom bivšem klubu

GVARDIOLA PRIZNAO: Mesi je bio zvezda u Barsi, a ne ja

Fudbal -
Gvardiola je vodio prvi tim Barselone od 2008. do 2012. godine i u tom periodu Katalonci su osvojili dve Lige šampiona, dve titule klupskog prvaka sveta, dva Superkupa UEFA, dva Kupa kralja, tri Superkupa i tri titule prvaka Španije

DUBAI - Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola ocenio je da je u Barseloni, u vreme kada je on vodio katalonski tim, glavna zvezda bio Argentinac Lionel Mesi, a ne on.

"To je bila Mesijeva era, a ne era Gvardiole", rekao je španski stručnjak.

Gvardiola je preuzeo Bajern, pošto je nemački tim prosle sezone ostvario istorijski uspeh sa prethodnim trenerom Jupom Hajnkesom osvajanjem triple krune - Lige šampiona, Bundeslige i Kupa Nmeačke.

Gvardiola je naglasio da bi u budućnosti voleo da trenira mladi naraštaj fudbalera.

"San mi je da ponovo treniram mlade igrače. Ono što smo imali u drugoj ekipi Barseloni bio je čisti fudbal", ocenio je Gvardiola, koji je vodio Barselonu B 2007. i 2008. godine,.

Gvardiola je vodio prvi tim Barselone od 2008. do 2012. godine i u tom periodu Katalonci su osvojili dve Lige šampiona, dve titule klupskog prvaka sveta, dva Superkupa UEFA, dva Kupa kralja, tri Superkupa i tri titule prvaka Španije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track