UPOZNAJTE BAKU VERU: Najstarija navijačica na svetu proslavila 100. rođendan
Foto: Printskrin

Vek uz Norič

UPOZNAJTE BAKU VERU: Najstarija navijačica na svetu proslavila 100. rođendan

Fudbal -
Na moj rođendan svi smo se okupili i gledali utakmicu. Bilo bi lepo da smo pobedili, ali bar smo dobro igrali. Zaslužili smo barem bod, ali je Junajted pobedio. Život ide dalje, rekla je Vera

NORIČ - Vera Brajton nedavno je proslavila 100. rođendan na neobičan način.

Baka Vera je naime u kućnom ambijentu sa prijateljima gledala meč Premijerlige između Noriča i Mančester junajteda (0:1).

Vera je najstarija poznata navijačica na svetu. Norič prati od 20-tih godina prošlog veka, a na utakmice je odlazila do 1989. godine kada je napunila 76 godina. Od tada sve utakmice prati iz svog doma.

"Na moj rođendan svi smo se okupili i gledali utakmicu. Bilo bi lepo da smo pobedili, ali bar smo dobro igrali. Zaslužili smo barem bod, ali je Junajted pobedio. Život ide dalje", rekla je Vera.

Vera nije jedini zaljubljenik u Norič kada je porodica u pitanju. Njen sin sa snajom i dalje odlaze na stadion iako su i oni u poznim godinama.

"Moj sin i njegova žena i dalje idu na svaku utakmicu. Kolin ima 77 godina, a njegova žena 73. Na mlađima svet ostaje", poručila je Vera.

Medije je interesovala i tajna njene dugovečnosti, a baka Vera kaže da je "štos" u ribi.

"Svi u porodici živimo dugo. Svaki dan jedemo ribu jer smo vlasnici prodacnice sveže ribe koja je u našoj porodici već gotovo 200 godina", zaključila je Vera Brajton.

Vera je "titulu" zvanično najstarije navijačice na svetu ponela u aprilu 2013. posle smrti Marije Radaeli, poznate kao Baka Inter. Marija je umrla dan pre svog 114. rođendana.

http://www.youtube.com/watch?v=6I4HxXCtzCs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track